Lokale Kookheld Florian Kaso geeft smakelijke tips aan kookduo Karlijn Hobé en Marianke van Doore
Lokale Kookheld Florian Kaso geeft smakelijke tips aan kookduo Karlijn Hobé en Marianke van Doore

Maar liefst 40 kookduo’s in touw voor Het DorpsDiner

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Op 40 (!) adressen in Beek en Donk wordt op 2 september een heerlijke driegangenmaaltijd bereid door kookduo’s die meedoen aan Het DorpsDiner. Voor wíe de koks aan het koken gaan, weten zij nog niet. Daar komen ze pas achter als op de avond zelf de gasten bij hen op de stoep staan, bij elke gang weer vier andere gezichten.

Wát er op tafel komt, dat bepalen de kookduo’s zelf. Dat hoeven geen culinaire hoogstandjes te zijn, want het gaat in de eerste plaats om de gezelligheid. De thuiskoks worden bij hun voorbereidingen geholpen door de organisatie die voor elk kookduo een royaal gevulde kookmand ter beschikking stelt met daarin verse producten, kookgerei en tegoedbonnen van diverse lokale ondernemers. Een zeer uitgebreide basis voor een smakelijk driegangendiner voor zes personen. Ook kunnen de gastvrije koks de hulp inroepen van lokale Kookhelden. Enkele weken terug was in deze rubriek het woord aan Jorrit Donkers van YourEat. In deze tweede editie leest u de tips en tricks van Florian Kaso. Deze Beek en Donkenaar is chefkok in het Eindhovense restaurant La Dolce Vita.

Wat Florian de deelnemers mee wil geven is: “Zorg als kok voor beleving en een smakelijke herinnering aan tafel. Sowieso is het belangrijk dat je gerechten kiest die je met overtuiging op tafel kunt zetten. Alstublieft! Eet smakelijk! Dit vraagt een vorm van creativiteit en soms een tikkeltje eigenzinnigheid van de kok. En een leuke of lekkere verrassing aan tafel kan net dat beetje verschil maken. Zoals bijvoorbeeld een bijzondere manier van uitserveren en de verwachting overtreffen van de gasten aan tafel door een extra toevoeging van de kok. Enkele leuke ideeën zijn: sausjes trio / flamberen / salade van het huis / creatieve garnering / feestelijke opmaak van de borden etc.”

Heeft u een kookvraag voor Florian? Aarzel dan niet en stél die vragen gewoon. Dit is zijn e-mailadres: kasoflorian@gmail.com. Wie nog vragen heeft over Het DorpsDiner kan mailen naar info@hetdorpsdiner.nl.