Afbeelding

Wandeling Natuurtuin en Natuurwerkdagen bij IVN Laarbeek

Dier & Natuur

Laarbeek - In Natuurtuin De Bimd begint op zondag 22 oktober om 9.30 uur een publiekswandeling onder leiding van een IVN-gids. Dit keer is het thema ‘Najaar in de Natuurtuin’. 

In de natuurtuin staan tientallen soorten bomen, struiken en planten. Hoe reageren zij in dit najaar op de klimaatverandering. Een langere bloeiperiode? Hoe verloopt de bladval? Meer of minder vruchten? Effecten van droogte of overvloedige regenval? Wellicht worden enkele vragen beantwoord. Na de wandeling, om ongeveer 11.30 uur, is er gratis koffie en thee. Een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van de tuin is altijd welkom.

Natuurwerkdagen
Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties de Natuurwerkdagen. Natuurlijk doet IVN Laarbeek hier ook weer aan mee. Ze starten beide dagen vanaf 8.30 uur met koffie/thee en beginnen om 9.00 uur met de werkzaamheden. Tussen de middag zorgen ze voor een lunch met soep en broodjes (voor wie dat wil). Eindtijd rond 15.00 uur.

Op vrijdag 3 november leggen ze een rolstoelvriendelijk pad aan bij het IVN gebouw. Steek je handen uit de mouwen en schep, hark en graaf mee voor een toegankelijke omgeving voor iedereen. IVN Laarbeek gaat voor een rolstoelvriendelijke omgeving!  Ook op zaterdag 4 november gaan ze aan de slag met het snoeien van de elzensingel. Met de takken en een strooisellaag wordt een onderkomen gemaakt voor kleine zoogdieren. Hoe meer kleine zoogdieren, des te meer roofvogels en uilen. Het houdt elkaar in balans, en trekt elkaar aan. Ook insecten maken dankbaar gebruik van takkenhopen. Die zorgen dan weer voor een goede bestuiving in de buurt, zodat planten goed kunnen groeien. Al met al geven ze de biodiversiteit in de omgeving Laarbeek een extra steuntje in de rug!

Omdat het aantal vrijwilligers dat meedoet landelijk wordt geregistreerd is het handig als je je opgeeft via de website www.natuurwerkdag.nl. Kom je beide dagen? Dan ook graag tweemaal aanmelden. Kom je ook helpen?