Eva Verrijt
Eva Verrijt

Een en Twintig herovert koppositie

Sport Sport

Beek en Donk - Door een knappe 3-7 overwinning op het Tilburgse Luto heroverde Een en Twintig de koppositie in de 2e klasse. Dankzij overwinningen van Peter van den Eijnde (3), Rowena de Haas (2) en Bert Coolen (2) behoudt Een en Twintig halfweg de competitie zicht op promotie naar de 1e klasse. In een zelfde positie verkeerde dit team vorig jaar. Toen zag het promotie in de laatste competitiewedstrijd alsnog in rook opgaan. 

Team 2 bezorgde buurvereniging ATTC een pak slaag. Een en Twintig pakte dankzij overwinningen van Jeroen Engelhart en Jos Beniers snel een 2-0 voorsprong. Toen ATTC vervolgens de wedstrijd toch weer in balans wist te brengen leek voor beide teams alles nog mogelijk. Wat niet voor de hand lag gebeurde. De Een en Twintig spelers bleven alle zes resterende wedstrijden ongeslagen. Door de 8-2 einduitslag heeft dit team de degradatiezone verlaten.

Team 3 leed een onverwachte nederlaag tegen het lager geplaatste Flash. Na nederlagen van Gijs Oprins en Guido Graat bezorgde Aum Hamelijnck Een en Twintig een punt. Iets wat haar nog een keer en Guido Graat ook een keer lukte. Door de 3-7 eindstand blijft Een en Twintig een middenmotor, maar ziet de concurrentie wel dichterbij kruipen.

Team 4 kan zich dankzij een 8-2 thuisoverwinning op de Meppers op een richten op een promotieplaats. Bjorn Bor was met drie overwinningen de gevierde man bij Een en Twintig. 

Team 5 behaalde een zwaarbevochten 3-7 overwinning op Stiphout. Veel wedstrijden hadden een vijfde game nodig om tot een beslissing te komen. Oleksander Pavlovych ging voorop in de strijd en bleef ongeslagen. Eva Verrijt volgde hem op de voet met twee overwinningen. Hamed Alisedaghat bleef steken op één overwinning. 

Team 6 deed om de strijd om het kampioenschap goede zaken. Zelf wonnen Kevin Biemans, Hans en Christi Eekels overtuigend met 2-8 bij Budilia en snoepten de concurrerende teams elkaar punten af. Een en Twintig heeft haar voorsprong inmiddels uitgebouwd tot 4 punten.

Team 7 wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen, maar laat wel een stijgende lijn zien. Tegen het veel hoger geplaatste Kruiskamp werd een kleine 4-6 nederlaag geleden. Petri Dovens, Wendy van Deursen en Shaun Marien waren verantwoordelijk voor de Beek en Donkse punten.

Het Beek en Donkse jeugdteam verloor in een spannend duel met 3-7 van Maashorst. Caithlyn Verbrugge kwam telkens net een beetje te kort. Roos van Schip sleepte één overwinning uit het vuur. Lisa Seelen bood met twee overwinningen de meeste tegenstand.