Afbeelding

Hengelaars HSV 't Sluisje naar Friesland

Sportnieuws Sport

Lieshout - Een select gezelschap vissers van HSV 't Sluisje uit Lieshout trokken op woensdag 21 september naar het Friese Follega om een paar dagen 'tot rust' te komen. Een lang weekend dat overigens niks met de visclub te maken heeft.

Het werden een 4-tal dagen om niet te vergeten. Met, zeker overdag, een geweldige temperatuur werd er volop gevist, op en aan de Follegasleat. In het onderkomen voor deze dagen, De Oase, werd er gretig gebruik gemaakt van al het lekkers wat van huis was meegenomen. Overdag dus vissen, op tijd eten en wat drinken, 's avonds een kaartje leggen, tv kijken of gewoon wat zeveren, de mannen kwamen hun tijd wel door en het ging er heel vriendelijk aan toe.

De gerookte paling (door Toon en Rinus), alle maaltijden (door Henk en Ton), het uitzonderlijk lekkere pulled porc kebab (door Hans en Frank) het werd door iedereen zeer gewaardeerd.

Er werden verschillende soorten vis gevangen, karper, snoek, snoekbaars en vooral veel brasem en nog veel meer witvis. De prijs voor de grootste snoek (87 cm) ging naar Rinus Smits en de opsteker ging naar Piet van Hoof, hij kan wel een hart onder de riem gebruiken, want hij heeft een mindere tijd achter de rug. Ze kunnen weer terug kijken op een mooi uitstapje naar Follega.