Gemeente start met bouwrijp maken Nieuwenhof 2014

Algemeen Gemeente

Lieshout – Het bouwrijp maken van plan Nieuwenhof 2014 in Lieshout start komende week. Dit heeft de gemeente middels een brief aan de gemeenteraad laten weten. Eerdere deze week merkte politieke partij PNL op dat er in 2013 al krediet hiervoor was verleend en het plan dus volgens hen al lang bouwrijp had moeten zijn.

De gemeente laat weten dat er inderdaad in 2013 krediet beschikbaar is gesteld voor het toenmalige plan Nieuwenhof-Noord. Op aanwijzing van de provincie is dat plan tussentijds gewijzigd; er is een nieuw plan ontwikkeld: Nieuwenhof 2014. Het woningbouwplan Nieuwenhof-Noord voorzag in de bouw van 100 woningen. De provincie Noord-Brabant heeft op 17 januari 2013 een zienswijze ingebracht tegen dit ontwerp-bestemmingsplan Nieuwenhof-Noord, wat er uiteindelijk toe geleid heeft dat dit bestemmingsplan de eindstreep niet heeft gehaald.

In overleg met de Provincie is het plan Nieuwenhof 2014 uitgewerkt en in procedure gebracht. Nieuwenhof 2014 is een woningbouwplan voor 40 woningen. De werkzaamheden waarvoor nu een krediet is aangevraagd van € 730.000,- hebben grotendeels betrekking op het bouwrijp maken van het plangebied Nieuwenhof 2014. Dit is een ander gebied als Nieuwenhof-Noord, waardoor er opnieuw krediet aangevraagd moet worden.

De gemeente laat weten dat zij verstek hebben laten gaan om het beschikbaar gestelde krediet in te trekken. Dit is volgens hen abusievelijk niet gebeurd.

Bouwrijp maken

Om de bouwers in plan Nieuwenhof 2014 de gelegenheid te geven om zo snel mogelijk te starten, heeft wethouder Meulensteen in september jongstleden toestemming gevraagd aan het presidium. Volgende week starten volgens planning de werkzaamheden voor het bouwrijp maken. De aanvraag voor het krediet en het intrekken van het 'oude' krediet komen alsnog op de agenda van de eerstvolgende raadsvergadering, namelijk op 10 november.