Afbeelding

Wisselende seizoenen in presentatieduo KerstROLLERshow

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Voor ongeveer 15 jaar waren Yvonne van Zutven en Marcel Wijgergangs hét gezicht van de rolschaatsshow van RC De Oude Molen. Vorig jaar gaven ze al te kennen meer achter de schermen te willen doen, en dat het tijd was om het stokje door te geven. Met knikkende knieën staan Alisha Vlemmings en Birgit van Berlo klaar om in hun voetsporen te treden.

Een show professioneel presenteren, bij het beroemde duo leek het zo eenvoudig. Een kwestie van een goed script, en een spetterende rolschaatsshow doet de rest. Maar nu Alisha en Birgit zich er meer in verdiepen merken ze dat het meer is dan een stukje tekst oplezen. Dus niet enkel oefenen op de articulatie, maar ook trainen op timing, spontaniteit en creativiteit. Gelukkig zijn Marcel en Yvonne in de buurt om de dames te coachen. RC De Oude Molen heeft een enorme ervaring in het presenteren van een schitterende KerstROLLERshow waar jong en oud van geniet. Decors, theater, kleding, attributen, accessoires, verlichting en muziek. Dat alles vormt een prachtige omlijsting van de dansen op rolschaatsen die de equipe op de baan tovert. Op een zeer prettige wijze toegelicht, uitgelicht en bijgelicht door de ervaren Yvonne en Marcel. Wat goed is, goed houden, zou je zeggen. Toch niet, vinden ze: "het is gewoon tijd om het stokje door te geven". Zoals de seizoenen wisselen en steeds weer vernieuwen, zo gaat dat ook binnen de vereniging; "nieuw talent de kans geven zich te ontplooien".

Alisha en Birgit
Het rijden in een of meerdere showgroepen vergt veel tijd. De talenten van de club draaien vele uren op de baan. Dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond wordt er hard getraind voor de KerstROLLERshow. Dat is niet altijd te combineren met studie en werk. Voor Alisha en Birgit was dit de reden dat ze het showrijden op een lager pitje moesten zetten. In 2012 is Alisha "soort van gestopt", maar ze bleef betrokken en viel regelmatig in. Ook haar ouders zijn nog steeds actief binnen de club, dus de lijntjes blijven strak. Sinds 2015 richt Birgit zich vooral op haar technische figuurwedstrijden. Naast haar studie blijft ook nog een beetje tijd over voor het geven van training aan jongere leden. Show zit er helaas niet in op dit moment. Beide dames hebben volop ervaring met het rijden van Shownummers in grote groepen, kwartetten en solo's. Vaak hebben ze voor jury en publiek gereden in binnen en buitenland. Birgit was onlangs nog op het WK. Menigmaal hebben ze titels veroverd. En al die ervaring wordt nu aangevuld met het mogen optreden als presentatrice van de KerstROLLERshow van RC De Oude Molen. "De spanning begint toch wel een beetje te kriebelen".

Variatie
Yvonne en Marcel zijn binnen de club ook al jaren de vertrouwde gezichten die staan voor goede choreografie, training en coaching. En zoals ze jong talent de ruimte geven voor presentatie, zo geven ze jong talent ook de kans om te groeien en te ontdekken. Iedereen wordt aangemoedigd te experimenteren met nieuwe choreografieën, stijlen van lesgeven en trainen. Het resulteert in een enorme variatie en stijlen waarmee de rolschaatsvereniging haar publiek aangenaam hoopt te kunnen vermaken, en in februari een gooi wil doen naar de prijzen bij het Nederlands Kampioenschap. "Die mix van training en coaching blijven we doen! Verbeteren en vernieuwen, iedere keer de lat een beetje hoger, daar ligt onze passie".

Kaartjes
Het belooft weer een waar spektakel te worden, met al die wisselende seizoenen bij de Rollerclub. Dus haast u, en kom genieten op zaterdag 17 december om 19.00 uur of op zondag 18 december om 11.00 en 16.00 uur. In sporthal D'n Ekker in Beek en Donk. Via de website: www.rcdeoudemolen.nl kunt u kaartjes reserveren. Ook zijn de kaartjes te koop bij diverse voorverkoopadressen.