Volop activiteiten KBO Lieshout in december

Algemeen Senioren

Lieshout - De activiteiten van Seniorenvereniging/KBO Lieshout staan in december vooral in het teken van de feestdagen. Maar ook de derde lezing kunstgeschiedenis en de vierde film in de filmcyclus staan op het programma.

Naar de Kerstmarkt in Dortmund
Op woensdag 7 december gaat KBO Lieshout de kerstmarkt in Dortmund bezoeken. U kunt zich bij de Inloop nog opgeven voor deze mooie dagreis. Ze vertrekken om 9.30 uur met een touringcar vanaf het Dorpshuis in Lieshout en tegen 22.00 uur zijn we weer terug. Op weg naar Dortmund leggen we onderweg aan voor koffie met gebak. 's Middags om 16.30 uur vertrekken ze weer uit Dortmund en rijden dan naar Het Witte Huis in Zeeland waar ze hun diner hebben. De prijs voor deze dag, incl. reis, koffie met gebak en afscheidsdiner, is €40,00. Ook niet-leden van KBO Lieshout zijn van harte welkom. Voor hen is deelname €45,00.

Kerststukken maken
Maandag 12 december gaan we weer kerststukken maken voor onze zieke leden en voor de kerstloterij. Zoals gebruikelijk zijn we daarvoor weer van harte welkom bij Jo van den Biggelaar aan de Schutsstraat 37, vanaf 10.00 uur.

Workshop Kerststukken maken
Dinsdag 13 december kunt u kerststukken maken tijdens de Workshop onder leiding van bloemist Ralph Bertens van bloemisterij Bloemend. Ralph Bertens zorgt voor alle bloemen en verdere benodigdheden. Hij vraagt u wel zelf een mesje en/of snoeischaar mee te brengen. We beginnen om 19.30 uur in het Dorpshuis. Leden kunnen zich tot 6 december opgeven bij de Inloop in het Dorpshuis. De kosten voor deelname aan de workshop bedragen €22,50, inclusief een kopje koffie.

Kerstviering
Op woensdag 14 december houden we onze traditionele kerstviering in Zaal de Koekoek. Om half twee gaat de zaal open en om twee uur is de opening. Het Seniorenorkest zorgt voor de muzikale sfeer. Ter afsluiting is er een gezamenlijke kerstmaaltijd. Voor deelname kunt U zich opgeven bij de Inloop. Als bijdrage in de kosten vragen ze €10,00 per persoon. De belangstelling voor onze kerstviering is elk jaar erg groot. Ze hopen dit jaar ook u te mogen begroeten.

Filmcyclus
De vierde en laatste film in de filmcyclus van de Laarbeekse seniorenverenigingen is alweer op dinsdag 13 december. 'Meteora' is een verhaal dat zich afspeelt in de bergen van Griekenland. Een mannen- en een vrouwenklooster vormen het decor van een liefdesgeschiedenis tussen de monnik Theodorus en de non Uria. De middag start om 13.30 uur met een inleiding door filosoof Philip Verdult. Na afloop is er een nabespreking onder zijn leiding.

Locatie Dorpshuis Lieshout, aanvang half twee. Kaartjes verkrijgbaar bij de Inloop of vanaf 13.00 uur aan de zaal. Prijs €7,00 inclusief koffie of thee.

Kunstgeschiedenis
De decemberlezing in de serie kunstgeschiedenis staat ook dit jaar in het teken van de tentoonstellingen in de Nederlandse musea. Mevrouw Ine Pels verwacht haar toehoorders op maandagavond 12 december om acht uur in het Dorpshuis van Lieshout.

Inloop
De wekelijkse Inloop is op dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur. Locatie Dorpshuis, Lieshout. Twijfel niet en loop eens even binnen. Het maakt niet uit of u iets te vragen hebt, of u wilt opgeven voor een activiteit, of gewoon even wilt bijkletsen, u bent van harte welkom en het is altijd bijzonder gezellig. Alle leden van het bestuur zijn meestal aanwezig. Ook Dorpsondersteuner Suzan de Koning is er en u kunt met haar spreken. De WOCOM is er regelmatig om antwoord te geven op uw vragen. Een groot aantal leden loopt altijd even binnen voor een gezellig uurtje, wat buurten, elkaar weer even zien. En een gratis kopje koffie staat voor u klaar. Komt u ook eens?