Archieffoto
Archieffoto

Verdiende overwinning vv Mariahout

Mariahout - vv Mariahout boekte zondag in en tegen Boskant een verdiende 1-2 overwinning. Na een eerste helft met veel kansen voor Mariahout werd het in de tweede helft in de slotfase nog onnodig spannend gemaakt. Toch wist Mariahout aan het langste eind te trekken.

De wedstrijd begon in een hoog tempo van beide kanten. Na ongeveer tien minuten spelen kreeg Martijn van der Linden de bal op de middenlijn en gaf een steekpass op Rob Wagemans, die langs de zijlijn op kwam lopen. Rob gaf de bal goed voor richting de tweede paal. Daar was het Tim Barten die de 0-1 tegen de touwen schoot. Direct na de aftrap was er meteen wat geklungel aan de zijde van Boskant, waardoor de bal bij Coen van Eijndhoven in de voeten kwam. Deze ontweek keurig de doelman en schoot binnen de minuut de 0-2 binnen. Boskant was de weg vanaf dat moment helemaal kwijt en Mariahout kreeg kans op kans. Ondanks het enorme overwicht verzuimden de Marianen de score verder uit te breiden. Even later was het Tim Barten die op het doel van Boskant afstormde, maar hij werd vlak voor het zestienmetergebied neergehaald. De vrije trap die volgde werd loeihard ingeschoten door Martijn van der Linden, maar Boskant-keeper Brouwers wist redding te brengen. Ook de rebound kon tot tweemaal toe niet benut worden, waardoor de ruststand 0-2 bleef. Een stand waar trainer Wim de Roy, ondanks een marge van twee doelpunten, niet tevreden mee kon zijn.

Mariahout voerde in de rust één wissel door. Rob Wagemans bleef door een blessure achter in de kleedkamers en werd vervangen door Maarten Gilsing. Mariahout kwam wederom fel voor de dag wat weer een aantal kansen opleverde. Wat Boskant ook probeerde, ze konden niet voorkomen dat Mariahout de wedstrijd domineerde. Ze verzuimden alleen de 0-3 te maken en daarmee de wedstrijd definitief in het slot te gooien, waardoor Boskant nog steeds mocht hopen op de aansluitingstreffer. Geheel onverwachts volgde vlak voor tijd de 1-2. Boskant-speler Rens van de Wijdeven tikte de bal zachtjes via de paal in het doel van Mariahout. In de blessuretijd kreeg Boskant nog een vrije trap op de achterlijn. Deze vrije trap werd echter net voor de lijn gestopt en zo voorkwam Mariahout de gelijkmaker, waardoor het puntentotaal kon worden uitgebreid met drie punten.

Komende zondag speelt Mariahout op sportpark de Heibunders zijn laatste wedstrijd van het kalenderjaar. Bij een overwinning tegen DVG houdt Mariahout zicht op de bovenste plaatsen. Aanvang van de wedstrijd is 14.15 uur.