Afbeelding

Filmmiddag bij Zonnebloem Mariahout

Algemeen Senioren

Mariahout – De Zonnebloem afdeling Mariahout hield op woensdag 11 januari een filmmiddag voor hun gasten. Daarvoor was Jan Jansen uitgenodigd, die films uit de oude doos digitaal bewerkt heeft om ze te kunnen laten zien aan geïnteresseerden. Vooraf werd iedereen getrakteerd op koffie of thee met een tompouce. Het was immers tegelijkertijd de Nieuwjaarsbijeenkomst.

Hoewel er door Jan een mooi muziekje onder de diverse films gemonteerd was, werd dat overstemd door het commentaar van de kijkers. Want tijdens het bekijken van de optocht ter ere van de bevrijding in 1945, de opening van 11 km. B-wegen of de bruiloft van Jan en Mien de Gruyter, moest er natuurlijk druk overlegd worden wie men herkende en waar de films opgenomen waren. Herkenning alom en een beetje heimwee naar vroeger.

In de pauze en na afloop kreeg iedereen wat te drinken en kon er nog volop over worden na gebuurt. Alweer een zeer geslaagde bijeenkomst, mede dankzij Jan Jansen, die dan ook door de voorzitter bedankt werd met wijn en bonbons. En tevens dank aan Ria Lindeman, die haar eigen beamer ter beschikking stelde omdat die van Zorg om het Dorp die woensdag al aan een andere vereniging was uitgeleend.