Afbeelding

Wensambulance op BS Bernadette

112

Mariahout – "Ik werd nieuwsgierig naar de werkwijze van de Wensambulance toen opa ziek was", vertelt Linda Daniëls aan het begin van haar spreekbeurt aan de kinderen van groep 8 van de Bernadetteschool.

"Mama werkt bij de buurtzorg en ik heb ook veel interesse in het werken in de zorg. Daarom wil ik er ook graag meer over weten. Toen kwam ik op het idee om een spreekbeurt te houden over de Wensambulance." Na enig speurwerk kwam Linda in contact met de organisatie van de Wensambulance en het bleek mogelijk om de ambulance een keer op school te laten komen, zodat alle kinderen ook daadwerkelijk de wagen aan de binnenkant konden bekijken. In haar spreekbeurt vertelt Linda dat de wensambulance ingeschakeld kan worden voor kinderen en volwassenen die chronisch of terminaal ziek zijn. Met de ambulance kunnen patiënten liggend vervoerd worden. Voordat de reis kan beginnen is er eerst uitvoerig overleg tussen dokter of verpleging om de reis veilig te laten verlopen. Op deze manier is het mogelijk dat de zieke nog een keer naar een musical kan, naar een bruiloft of naar het strand.

De wensambulance bestaat ongeveer 6 jaar en heeft in die tijd ervoor gezorgd dat bijna 1700 mensen nog een mooie wens in vervulling konden laten gaan.

De kinderen waren verrast toen Linda vertelde dat de Wensambulance buiten klaar stond en dat alle kinderen er even in mochten. Zij kregen echter wel een opdracht van Linda mee: "Kijk goed in de wagen rond." Meester Patrick 'moest' zelfs even op de brancard gaan liggen. Na afloop bleek dat de kinderen heel goed gekeken hadden, want zij hadden de kleine knuffels in de ambulance goed opgemerkt.