Afbeelding

FC van de Burgt nadert Rijwielhandel van den Berg

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het laatste potje van deze zaalvoetbalavond zal de aanwezige toeschouwers nog lang heugen. Café Thuis en BrabantTent trakteerden de aanwezigen op veel doelpunten, knap gemiste kansen en unieke comebacks.

Het was BrabantTent dat als eerste al vroeg het net vond. B. van den Bergh opende met één van zijn drie goals het doelpuntenfestival. Soepeltjes liep het vijftal uit naar 4-1 om vervolgens deze als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen. C. Verhoeven nam Café Thuis bij de hand en mede dankzij zijn drie goals nam het een 8-5 voorsprong. Wedstrijd beslist? Nee, want BrabantTent nam het stokje weer over en wist uiteindelijk een 8-8 gelijkspel uit het vuur te slepen. In de slotsecondes waren beide ploegen nog dichtbij de driepunter, maar het aluminium stond in de weg.

In diezelfde B-klasse was er een fijne overwinning voor de huidige nummer 3 Meulensteen/ van Lieshout. In FC Avondrood troffen zij een tegenstander die dit seizoen een lastig te nemen obstakel blijkt te zijn. Met twee goals kreeg Meulensteen dit FC Avondrood over de knie en bleef het zelf keurig achter de koplopers haar puntjes pakken. FC Avondrood vindt zichzelf terug op plek 6 en kan bij winst volgende week op BrabantTent over diezelfde mannen heen wippen.

Aan kop van de A-klasse verandert er niets. Café-Zaal de Tapperij won haar duel tegen Danny Megens Keurslagerij comfortabel met 7-2. De heldenrol ditmaal was weggelegd voor N. Jansen. Hij haalde driemaal succesvol de trekker over en had zo een aanzienlijk aandeel in de overwinning. De Keurslagerij stond erbij en keer ernaar. De titelfavoriet behoudt met deze overwinning de voorsprong van 6 punten op de runner-up.

De runner-up won ook haar wedstrijd. Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs trok de drie punten over de streep tegen laagvlieger Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt. Het had zomaar anders kunnen zijn, ware het niet dan J. Hanegraaf bij een stand van 1-1 zijn toegekende penalty niet wist te benutten. Lindeboom sloeg vervolgens toe en middels de nekslag in de vorm van de beslissende 3-1 bezorgd door R. Klomp Bueters, behield Lindeboom het uitzicht op plek 1.

FC van de Burgt wist in het belangrijke duel tegen Rijwielhandel van den Berg een zeer welkome winst te boeken waarmee het op gelijke hoogte wist te komen met de nummer 7. Twee hattricks, eentje van T. van Duijnhoven en de ander van M. van den Berk, waren de Rijwielhandel te machtig. Dit gelijk opgaande duel kende haar beslissing met nog 5 minuten te spelen toen de onoverkomelijke 6-4 voorsprong op het scorebord werd gezet door FC van de Burgt. Door deze overwinning ziet de Rijwielhandel FC van de Burgt vervaarlijk dichtbij komen in de rangschikking. Het wordt ze heet onder de voeten.