OBS Het Klokhuis Lieshout groep 5/6 wint LBBT

Lieshout - Team Het Kroosje (groep 5/6) van OBS Het Klokhuis uit Lieshout heeft afgelopen zondag tijdens het Laarbeeks Basisschool Basketbal Toernooi de titel veroverd. In een zinderende finale trok het team van de openbare basisschool uit Lieshout uiteindelijk aan het langste eind: 0-2.

Na in de poule afgerekend te hebben met De Duivels (De Raagten gr. 5), Sprankel 2 (De Sprankel gr. 6) en de Supergirls (De Muldershof gr. 6), speelden ze in de halve finale tegen De Superkids (De Raagten gr. 6). Het was een gelijk opgaande strijd die lange tijd op een gelijkspel leek uit draaien, maar het was Sjoerd die in de allerlaatste minuut de verlossende 2-4 op het scorebord wist te brengen.

Na de halve finale werd de finale van de vrije worpen gehouden. Hier pakte Sjoerd namens OBS Het Klokhuis de eerste beker door maar liefst 8 van de 10 vrije worpen te benutten.

In de finale moesten Loek, Sjoerd, Joris, Lynn, Donna, Evan, Rens en Ilko onder de bezielende leiding van coach Bas van Schijndel het opnemen tegen de winnaar van de andere halve finale, team Snelle Jelle (De Muldershof gr 6). Speciaal voor deze finale werd de gymzaal omgebouwd zodat de vele supporters de wedstrijd goed konden volgen. Ze kregen een spetterende en spannende pot basketbal voorgeschoteld. Halverwege de wedstrijd wist Evan te scoren: 0-2. Het bleef spannend tot de laatste minuut maar Het Kroosje wist de voorsprong te behouden en ging met de prijzen naar huis. Het was een leuke, gezellige maar bovenal een sportieve middag!