T.V. 't Slotje behaalt grootste overwinning ooit

Beek en Donk - Bij de laatste thuiswedstrijd in de tennishal D'n ouwe Toren schoot T.V. 't Slotje uit zijn slof. Uniek was dat alle eerste sets door iedereen werd gewonnen. Dit was nog nooit gebeurd. Ook was dit de grootste overwinning(42-6) in de geschiedenis van het stedentennis. Mede hierdoor is de laatste wedstrijd uit tegen WITS op zondag 12 maart tot kampioenswedstrijd gebombardeerd. Bij een gelijkspel of winst is 't Slotje kampioen van de tweede divisie.

Bij de jongens en meisjes t/m 12, 14 en 16 jaar vloog iedereen uit de startblokken. Nienke v/d Rijdt, Daphne Graat, Yorg Peters en Teun Jongmans lieten geen spaan heel van hun tegenstanders. Er werd in totaal maar 6 games verloren in vier singelwedstrijden. Bij de dubbels werd er wel meer weerstand geboden. De jongensdubbel werd er gestreden om elk punt. Yorg Peters en Jasper van Cleef wisten heel knap in een tiebreak de eerste set naar zich toe te trekken. Daarna viel het kwartje de andere kant op. Meisjesdubbel v/d Rijdt/Graat waren na het winnen van hun titel in Mierlo in bloedvorm. Er werd maar een game afgestaan!

In de categorie t/m 16 waren de Slotjenaren duidelijk te sterk in zowel de singel als de dubbel. Bas de Bont, Maud van Oosterwijk en Laura Hazenberg wonnen allen hun singels vrij eenvoudig. Ook was er een opgave voor de tweede singel en dubbel bij de jongens 16. Meisjesdubbel van Hazenberg en van Oosterwijk was zeer vermakelijk met zeer mooie rally's en soms onnavolgbare ballen.

In de oudste categorie stond er veel op het spel. Bij de vorige ontmoeting werd hier de meeste punten verloren. Nu stond daar op voorhand dus een gevoel van het kan alleen maar beter. Vooral Myrne van Erp wist het spel tegen Arlette de Loo naar zich toe te trekken met goed serveren en een uitstekende backhand langs de lijn. Van Esch had weer een tiebreak nodig tegen Timo Anthonijsz om de eerste set naar zich toe te trekken. In de tweede set liep de diesel een stuk beter en kon hij zijn spel spelen. Loes Vermeulen serveerde de eerste set sterk tegen de Belgische Kristine Rombaut . De tweede set glipte uit haar hand en werd nipt in een tiebreak verloren. Tom Booy speelde een grillige wedstrijd wederom tegen Sander Eussen. Eerste set was spannend en werd winnend in een tiebreak gewonnen. De tweede set vielen de ballen te vaak net buiten de lijnen en was het 3-6 verlies. De mix Van Erp/van Esch was wederom een gevecht voor elk punt. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, wat ook nu weer terecht was. Jelle Wijgergangs/Loes Vermeulen wisten de tegenstanders de eerste set in tiebreak te verslaan, nadat ze al 3-0 voorstonden . De tweede set slopen meer foutjes in het spelen van deze Beek en Donkse formatie.

"Hier doe je het als club, trainer en speler voor. Het team speelde voor elkaar. Dit was echt genieten. Nu op naar de laatste wedstrijd van het seizoen. Iedereen raakt hierdoor beter in vorm voor de aankomende voorjaarstoernooi en de voorjaarscompetitie" aldus Hoofdcoach Jorg Gussenhoven.

T.V. 't Slotje kan zich nu opmaken voor het slotstuk op 12 maart. Er wordt ervoor op vrijdag 10 maart weer gezamenlijk getraind om zo maximaal voorbereid te zijn voor de clash met WITS!