Thema-avond groepsdruk door ouderraad Commanderij College

Algemeen Jongeren

Gemert/Laarbeek – De ouderraad van het Commanderij College houdt op donderdag 30 maart een thema-avond over groepsdruk. Tijdens deze avond wordt uitgebreid gesproken over wat groepsdruk met tieners doet en hoe ouders hiermee om kunnen gaan. Vele Laarbeekse leerlingen zitten op deze Gemertse locatie.

Het is een basisbehoefte van de mens om ergens bij te horen. Iedereen heeft weleens te maken met groepsdruk en eigenlijk kan niemand dit helemaal weerstaan. Heel vaak speelt de mening van de omgeving een heel belangrijke rol in de beweegredenen. Mensen doen dingen vaak niet omdat zij dat graag willen, maar vooral omdat dit van hen verwacht wordt. Voor tieners geldt de mening van de groep nog veel zwaarder omdat deelname aan zo'n groep voor hen heel erg belangrijk is. Zij willen erbij horen.

De thema-avond is toegankelijk voor alle ouders van tieners. Marcel van Herpen, medeoprichter van het Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoeding verzorgt de avond. De avond begint om 19.15 uur en wordt gehouden op locatie havo/vwo aan de Sleutelbosch 2 in Gemert.

Bent u geïnteresseerd om deze avond bij te wonen, dan kunt u zich aanmelden via thema.avond@commanderijcollege.nl. Voor vragen kunt u ook gebruik maken van dit e-mailadres.