Afbeelding
Het Heuvelplein in Beek en Donk

Heuvelplein wordt 'De nieuwe winkelstraat'

Cultuur Algemeen

Beek en Donk - Het project 'De nieuwe winkelstraat' gaat van start op het Heuvelplein in Beek en Donk. Dit werd vrijdagmiddag bekendgemaakt. De ondernemers daar toonden de meeste energie en motivatie, waardoor het project aan hen werd toegekend. 

Tijdens een goed bezochte informatiebijeenkomst georganiseerd door Stichting Centramanagement Laarbeek in samenwerking met de gemeente en Rabobank Peel Noord, gaf Rob Weiss van Platform De nieuwe winkelstraat (DNWS) afgelopen week de aftrap van een initiatief dat ondernemers in Laarbeek 'bouwstenen moet geven voor de toekomst'.

Doel en totstandkoming project
Overal in Nederland staan winkelgebieden onder druk. Winkels sluiten en er is sprake van leegstand. Om ervoor te zorgen dat de winkelgebieden aantrekkelijk en toekomstbestendig blijven, is ook binnen de Laarbeekse kernen een extra inspanning nodig. Stichting Centramanagement Laarbeek, de gemeente en Rabobank Peel Noord zijn daarom een samenwerking aangegaan voor dit project en hebben DNWS aangesteld als projectleider. DNWS heeft eenzelfde project al uitgevoerd in meer dan 120 gemeenten binnen Nederland, recentelijk nog in Gemert-Bakel. Retail, vastgoed, overheid, horeca, cultuur, recreatie en toerisme worden binnen dit project uitgenodigd na te denken over hoe Laarbeek ervoor staat en hoe men samen ervoor kan zorgen dat de consument ook in de toekomst Laarbeek zal blijven vinden.

Traject in zes stappen
De informatieavond was de intake (stap 1) van een traject dat in totaal ongeveer twee maanden zal gaan duren. De volgende stap is het maken van een analyse door DNWS. "We gaan kijken of de basis op orde is in Laarbeek en hoe de samenwerking er momenteel voor staat", aldus Weiss. Stap 3 en 4 zijn het houden van een schouw en een werksessie met lokale ondernemers. Stap 5 is het opstellen van een actieplan en bij stap 6 wordt er lokaal aan de slag gegaan en gekeken welke actiepunten definitief kunnen worden doorgevoerd.