Afbeelding

BBC-jazz en Solid Bigband blazen hun zomerreces in

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - Herkent u ook dat heerlijk ontspannen gevoel als je onbewust met je voet mee tikt op het ritme van een heerlijk stukje jazzmuziek? Donderdag 29 juni kan dat in zaal 't Huukske aan de Kapelstraat in Beek en Donk.

Solid Big Band uit Gemert onderscheidt zich van veel andere bands door hun minder traditionele repertoire keuze. De Solid Big Band speelt Swing, Rock, Latin en Blues. Het repertoire bevat zowel moderne als klassieke swingstukken. Bij een jazzband horen natuurlijk zowel klassieke als moderne bluesthema's. De slogan van de band onderschrijft hun muzikale ambitie: 'It don't mean a thing if it aint got that swing'.

Solid Big Band en BBC-jazz hebben al vaker samen opgetreden. Telkens weer kon het publiek genieten van een gevarieerd optreden waarin vele solisten zorgden voor een extra sfeervolle avond.

Ook deze keer brengt de BBC-jazz uit Laarbeek diverse lekker in het gehoor liggende muziekstukken ten gehore. Het repertoire van de BBC-jazz heeft voor dit optreden een hele verandering ondergaan. BBC-jazz verzorgt graag een gevarieerd programma met tal van populaire en goed in het gehoor liggende muziekstandards. Zuid-Amerikaanse swingnummers met een hoog gehalte aan Samba worden afgewisseld met lekker in het gehoor liggende easy-listening en bluesnummers.

Niet zozeer de stijl is anders maar wel worden er een aantal nieuwe nummers gespeeld. Wat te denken van moderne jazznummers als Humanism en Walk the Dinosaur afgewisseld met heuse klassiekers als Birdland, 25 or 6 to 4, Route 66. Hiermee geven ze al aan welke richting hun repertoire deze avond uit gaat.

Het optreden van BBC-jazz en Solid BigBand uit Gemert begint rond 20.30 uur.