Runnersclub in Zevenheuvelenloop

Sportnieuws Sport

Lieshout - Een van de bekendste en misschien wel het grootste loopevenement van Nederland is de Zevenheuvelenloop. Het 15 kilometer lange parcours gaat van Nijmegen naar Groesbeek en via Berg en Dal weer terug naar Nijmegen. Uit de naam van de loop kun je opmaken dat de Zevenheuvelenweg in het parcours is opgenomen.

De omstandigheden waren erg goed en er werd snel gelopen, de Ugandees Cheptegei miste het wereldrecord op 3 seconden. Ook door de leden van Runnersclub Lieshout werd snel gelopen. De jeugdige Bryan Sterken was met een tijd van 1:05:02 de snelste RCL-er. Willem Vink liet zijn goede vorm vorige week al zien tijdens de Duvelscross, ook in Nijmegen weer een toptijd van 1:08:22. Omdat niemand zijn startnummer over wilde nemen ging Rudy van Kempen toch maar zelf van start, met een lichte blessure liep Rudy naar een tijd van 1:13:02. Dennis Gremmen maakt grote vorderingen, na een jaartje trainen bij RCL nu al een tijd van 1:13:46. Ook Wilma de Jong is in goede vorm, met een tijd van 1:15:53 was ze 4 minuten sneller dan vorig jaar. Rene Buijssen liep naar een mooie tijd van 1:20:15, terwijl Geert Welten een tijd noteerde van 1:21:41.

In de Rooise crosscompetitie behaalde Paul Cooijmans een mooie 1ste plaats bij de heren 45 in 33:26.

Aanstaande zondag staat de 't is voor niks loop in Geldrop op het programma. De cross liefhebbers kunnen in Sint-Oedenrode terecht voor de Driedorpencross.