Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Stichting MuziektuinPodium houdt Muziektuinconcert

Algemeen

Beek en Donk - Stichting MuziektuinPodium houdt op zondag 26 augustus weer een gevarieerde concertmiddag in de Muziektuin van Beek en Donk.

Het concert wordt om 13.00 uur geopend door Seniorenorkest Sonore, een blaasorkest uit Son en Breugel. Zij spelen een gevarieerd programma van muziekgenres, waarbij gedacht moet worden aan onder andere polka's, walsen, marsmuziek en gezellige meezingers. Om 14.00 uur volgt een optreden van Blazerij De Molshoop uit Nuenen. Opgericht in 1979 is de Molshoop inmiddels uitgegroeid tot een 18-koppige blaaskapel met een groot repertoire, dat varieert van Zuid-Amerikaans tot blues en dixieland. Ook hits uit de jaren '60, '70 en '80 vormen onderdeel van het repertoire. Om 15.00 uur vervolgt Bigband The NightCats uit Eersel het programma. Het brede basisrepertoire van deze band bestaat uit lekkere bewerkingen van hedendaagse populaire swing muziek, variërend van Michael Bublé tot Caro Emerald en van Harry Connick jr. tot Ella Fitzgerald, aangevuld met niet altijd voor de hand, maar wel altijd goed in het gehoor liggend origineel bigband repertoire.

Om 16.00 uur start als afsluiting van het programma een optreden van Gipsy Mood, een bonte verzameling rasmuzikanten die iedere gelegenheid weet op te luisteren met sfeervolle wereldmuziek. Wat hen bindt, is hun passie voor muziek met invloeden uit de Balkan. Verwacht een cocktail van feestelijke zigeunermuziek, prikkelende klezmer, traditionele Oost-Europese muziek, invloeden uit Zuid-Amerika en Kaapverdië en de swing van de Hot Club de France.

Het bestuur van de Stichting MuziektuinPodium nodigt iedereen van harte uit deze gratis optredens te komen bijwonen. Voor meer informatie over de stichting, de optredende groepen en de overige concerten van dit seizoen, kunt u terecht op de website: www.muziektuinpodium.nl.