Afbeelding
Foto: Ingezonden

Zingende kleuters in Laarbeek

Algemeen Jongeren

Laarbeek - Bijna iedereen weet het wel: veel kleuters houden van zingen! Jonge kinderen leren makkelijker in liedjesvorm omdat het meer aansluit bij hun belevingswereld. Als er daarbij ook nog gedanst en gespeeld mag worden, is het helemaal feest! Vanaf dit schooljaar biedt KiKo Laarbeek de mogelijkheid aan kinderen uit groep 1/2 om hun zang- en acteertalenten op een heel speelse manier te komen ontdekken. In een leuk en gezellig kinderkoor leren ze vertrouwen in zichzelf te krijgen en mogen ze stralen op het podium. Twee keer per jaar is er een voorstelling, speciaal afgestemd op hun belevingswereld.

Bij KiKo Laarbeek merken ze al vele jaren dat het samen zingen en optreden veel bijdraagt aan het zelfvertrouwen van de kinderen. KiKo bestaat op dit moment uit kinderen van 4 tot 18 jaar. De kinderen leren samen te werken en ze leren in vertrouwen op het podium te staan. Voor een zaal vol familie, vrienden en ook onbekenden zetten ze een voorstelling neer. Dat zijn mooie ervaringen die ze met zich mee nemen in hun ontwikkeling! In een wereld waar veel van de kinderen gevraagd wordt, mogen ze bij KiKo Laarbeek in een prettige sfeer samen leren zingen, acteren en vooral plezier hebben. Het is niet voor niks dat ze dit jaar voor het derde jaar op rij weer een jubilaris in hun midden hebben!

Meerdere malen heeft het kinderkoor de vraag gekregen of KiKo Laarbeek ook iets kon betekenen voor kleuters. Omdat zij een leuke nieuwe docente hebben gevonden in Renske Slegers, die vorig jaar ingevallen heeft voor Neeltje van Doore tijdens haar zwangerschapsverlof, kunnen ze eindelijk aan deze vraag voldoen! Renske heeft al een bezoek gebracht aan een basisschool in Aarle-Rixtel en deze weken bezoekt ze nog een paar andere scholen. De kinderen in de groepen 1/2 mogen dan proeven van een heuse zangles van een KiKo zangdocente. Op dinsdag 28 augustus start de eerste repetitie al! Elke dinsdag van 17.45 tot 18.30 uur krijgen de kinderen les in De Dreef in Aarle-Rixtel. KiKo is nog op zoek naar kleuters die aan willen sluiten! Ken je een jongetje of meisje dat houdt van zingen en graag op het podium staat? Of dat misschien wel zou willen maar juist verlegen is? Ze zijn van harte welkom om vrijblijvend mee te doen tijdens een repetitie. Deze uitnodiging geldt natuurlijk voor alle kinderen van 4 tot 18 jaar! Alle groepen repeteren op dinsdagavond. Kijk voor de repetitietijden en meer informatie: www.kikolaarbeek.nl Of neem contact op met het bestuur: bestuur@kikolaarbeek.nl Zij zien je graag op het podium!