Puntenverlies Sparta'25 tegen hekkensluiter

Beek en Donk - Zuidwesterstorm Dennis raasde afgelopen zondagmiddag ook over sportpark 't Heereind in Beek en Donk en liet duidelijke puntenschade achter. Na de uitnederlaag tegen het laaggeplaatste Beerse Boys liep Sparta '25 voor eigen publiek tegen hekkensluiter Rood Wit V opnieuw kostbaar puntenverlies op.

Onder ongekend lastige en bizarre weersomstandigheden was het voor beide teams ondoenlijk om tot een acceptabele pot voetbal te komen. Het nemen van een doeltrap, vrije trap of corner was een kunststuk op zich en vergde veel geduld van de mensen op en naast het veld. Eenvoudigweg omdat de bal, zoals vereist, niet stil bleef liggen. Maar wat trainer Patrick Methorst meer zorgen baarde was de manier waarop zijn elftal zich presenteerde. In niets leek de thuisploeg op het felle en agressieve team dat in de vorige thuiswedstrijd met 4-1 over RKVVO denderde. Hoogtepunt in de eerste helft was met afstand de spectaculaire omhaal van Rick van Heijnsbergen waarmee hij Sparta '25 naar een 1-0 voorsprong schoot.

Na rust speelde de thuisploeg met de wind in de rug. Maar het waren de gasten die met een schot op de lat het eerste waarschuwingssignaal afgaven. Hierna zette Sparta '25 de achterhoede van Rood Wit V vroeg onder druk en wilde zo profiteren van de stormachtige wind. Helaas bleef een tweede doelpunt uit. Tot overmaat van ramp was spits Jan van Hout in de 68e minuut de Beek en Donkse verdediging te slim af. Oog in oog met doelman Bram Werdens schoot hij in de verre hoek de 1-1 binnen. De thuisploeg liep zo nog vóór carnaval een flinke kater op.

De laatste twee wedstrijden tegen juist de staartploegen leverden maar liefst 5 verliespunten op. Zondag 1 maart wacht een belangrijke uitwedstrijd tegen Marvilde dat op gelijke hoogte met Sparta '25 staat. Trainer Patrick Methorst weet wat hem in de voorbereiding op dit duel te doen staat.