Archieffoto Dorpsfeesten
Archieffoto Dorpsfeesten Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Dorpsfeesten 2020, Kiele Kiele was er bij!

Activiteiten & Evenementen Coronavirus

Aarle-Rixtel - 24 maart, het lijkt nog maar zo kort geleden. De dag dat er bekend werd dat er definitief een streep door Dorpsfeesten 2020 ging. De plannen voor een compleet vernieuwde opzet gingen keihard de ijskast in. Wie weet hoe veel tijd er van het comité al in de voorbereiding zat, hoe ver ze al gevorderd waren, of hoe pijnlijk het was om alles te annuleren. Enige troost is wellicht dat de keuze voor de organisatie is gemaakt en dat ze deze niet zelf hebben hoeven maken.

Noem het verstandig, noem het overmacht, noem het wat je wil. Het feit blijft. 2020, het jaar zonder Dorpsfeesten. Of toch niet? Nee, niet helemaal. Er is wel degelijk een alternatief programma gedraaid, door Kiele Kiele welteverstaan. Het enige virus waar deze groep last van had was het Dorpsfeesten-virus. De traditiegetrouwe kroegentocht tijdens de Jaarmarkt vond nu thuis plaats. De opdrachtenkaart werd nu niet als fysieke kaart omgehangen, maar werd in de groepsapp gedeeld. De koffie bij Stout werd koffie aan de keukentafel, de borrel bij de Stal werd een borrel in bed, en de hamburger van het Gilde werd een hamburger in ‘oe hof’.

Dit deden zo overigens niet alleen. Het gehele comité achter de Dorpsfeesten heeft deze dag kunnen meebeleven. Ook hebben ze fanatiek meegedaan met alle opdrachten. Door het alternatieve programma is het vegen van de Dorpsstraat er helaas bij ingeschoten. Een creatieve inzending voor de joker is wel gelukt.

De quiznight en de zeskamp zijn ook niet aan ze voorbij gegaan. Met Kahoot heeft er virtuele quiz plaatsgevonden, en per app zijn sportieve foto’s gedeeld. Het hoogtepunt van de Dorpsfeesten is voor velen toch het Cultureel Programma op zaterdag. Dat werd deze keer een compilatie van alle eerdere optredens. Het was allemaal origineel en leuk, maar haalt het helaas niet bij het echte feest. De verrassende optredens, de Aarlese gezelligheid, en de gezonde sportiviteit zijn helaas een jaar gemist.

Wat de toekomst gaat brengen weet niemand zeker. In de 2 maanden sinds 24 maart is er al veel gebeurd, en in de 12 maanden tot Dorpsfeesten 2021 kan er nog veel meer gebeuren. Kiele Kiele kijkt er in ieder geval al naar uit. Kiele Kiele is er bij. Kiele Kiele wil weer met iedereen gaan knallen. Tot volgend jaar!