Afbeelding

Voorbespreking PNL

Politiek

Laarbeek - PNL houdt maandag 6 juli een voorbespreking. De volledige agenda en de vergaderdata, met alle stukken, van de commissies kunt u vinden op de website van de gemeente.

De commissie Sociaal Domein bespreekt de volgende onderwerpen: vaststelling regionale samenwerking inkoop jeugdhulp ‘Een 10 voor de jeugd’ d.d. 28 mei 2020; Zorgkosten 2019 GR Peelgemeenten; Regioplan doorontwikkeling beschermd wonen d.d. 23 juni 2020; 1e Kwartaalrapportage 2020 en prognoses 2020-2021 van de GR Peelgemeenten; Bespreking concept Subsidieprogramma 2021-2023. Dit is de vervanging van het huidige subsidieprogramma (2020). Of er veel verandert, is nog niet duidelijk. Dit is mede afhankelijk van de uitkomst van wat er in de gemeentelijke begroting voor 2021 en volgende jaren wordt geraamd; Stand van zaken intergemeentelijke / regionale samenwerking.

Belangrijke zaken die besproken worden in de commissie Ruimtelijk Domein: Herziening lotingssysteem en uitgiftebeleid bouwkavels. Gevraagd wordt om advies uit te brengen over het raadsvoorstel ‘Lotingsysteem uitgifte (zelf)bouwkavels en starterswoningen 2020’; Stand van zaken bouwplannen (onder voorbehoud); Stand van zaken bereikbaarheid Zuidoost Brabant; Stand van zaken intergemeentelijke/regionale samenwerking.

De commissie Algemene Zaken vergadert over: Toelichting jaarrekening 2010 Ondernemersfonds; Voorstel tot vaststelling van de regionale energie-transitie; Samenwerking ruimte voor ruimte; Voorstel tot vaststelling van de nota Grondbeleid 2020-2026; Voorstel tot vaststellen van het Projectplan Transitievisie Warmte.

Bent u geïnteresseerd en wilt u mee praten, ook over andere onderwerpen, dan bent u van harte uitgenodigd. De koffie en thee staan klaar. In verband met de Coronaregels vraagt PNL u (als u aanwezig wilt zijn) om u aan te melden via info@pnllaarbeek.nl. De voorbespreking vindt plaats op maandag 6 juli in het Ontmoetingscentrum (Otterweg 29) in Beek en Donk. Aanvang 20.00 uur.