Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk

Sparta’25 lijkt te kunnen rekenen op extra veld

Politiek Sport

Beek en Donk - Voetbalvereniging Sparta’25 lijkt te kunnen rekenen op een extra natuurgrasveld. Wethouder Greet Buter van Financiën gaf donderdagavond tijdens de raadsvergadering aan dat de gemeente hierover in gesprek gaat met de Beek en Donkse club.

Sparta’25 kampt al tijden met een capaciteitsprobleem op sportpark ’t Heereind. Het ruimtegebrek leek vorig jaar al opgelost te worden, toen er in de kadernota (waarin het college de plannen voor het nieuwe jaar presenteert) geld werd vrijgemaakt voor de aanleg van een nieuw veld. De investering zou 125.000 euro zijn, met jaarlijkse kosten van 20.000 euro. Toen bleek dat de gemeente vorig jaar flink moest bezuinigen (naast de forse verhoging van de ozb), werden de plannen voor een extra veld voor Sparta’25 geschrapt.

Na vragen afgelopen week van het CDA blijkt dat de gemeente een financiële verplichting heeft voor het invullen van de goedkoopste, adequate oplossing als het gaat om het oplossen van het capaciteitsprobleem bij Sparta’25. Geen kunstgrasveld dus, maar een natuurgrasveld.

PNL wilde donderdagavond een motie indienen om te pleiten voor het extra veld. Verantwoordelijk wethouder Greet Buter gaf aan dat ze al in gesprek gaat met de voetbalclub. Door de coronacrisis en de bestuurswisseling bij Sparta’25 heeft dit langer geduurd dan gepland. Op korte termijn staat een onderhoud met het nieuwe bestuur van Sparta’25 op het programma en dan zal ook over de aanleg van het nieuwe veld gesproken gaan worden. Dat de gemeente de komst van een extra veld op de agenda heeft staan, was voor PNL reden om de motie uiteindelijk niet in stemming te brengen.