Afbeelding

Maak kennis met Scouting Lieshout - Mariahout

Algemeen

Lieshout/Mariahout   De open dag van Scouting Lieshout – Mariahout, gepland voor zaterdag 26 september, gaat helaas niet door. Door Corona zijn de plannen gewijzigd. In plaats van de open dag nodigt de leiding alle belangstellenden uit om tijdens één van de wekelijkse activiteiten kennis te komen maken met Scouting.

Leiding en andere vrijwilligers hadden flink willen uitpakken in het weekend van 26 september, met het overvliegen (de officiële opening van het scouting seizoen) en de open dag. Scouts en explorers zijn al enkele weken bezig om een mooi kunstwerk op het scouting terrein te pionieren en de leiding had al veel scouting gerelateerde activiteiten voorbereid.

Vanwege het coronavirus moest een plan gemaakt worden voor aanmelding, de ontvangst, ontsmetten van materialen, route op het terrein en afscheid nemen van de gasten. Helaas is het niet mogelijk om aan deze corona richtlijnen te voldoen bij het pionieren (knopen), snijden van hout, tochttechniek, het maken van vuur en het roosteren van appels met kaneel en marshmallows.

Toch kennis maken met Scouting
Elke woensdag tot en met vrijdagavond zijn er activiteiten bij Scouting Lieshout – Mariahout. Leiding van de verschillende groepen nodigt belangstellenden uit om kennis te maken met Scouting. Door een e-mail te sturen aan Leiding@scoutinglieshoutmariahout.nl of een contactformulier in te vullen op www.scoutinglieshoutmariahout.nl wordt contact opgenomen om een afspraak te maken.

Overvliegen en officiële opening seizoen
Leden die een bepaalde leeftijd bereikt hebben gaan tijdens het overvliegen naar een oudere leeftijdsgroep. Dit jaar vliegen er 12 leden door naar de volgende leeftijdsgroep, deze leden hebben de afgelopen maand proef gedraaid en zijn allen al volledig gewend aan de nieuwe groep.

Scouts en explorers hebben een hangbrug van ongeveer 25 meter gepionierd. Overvliegers nemen bij het begin van de hangbrug afscheid van de oude groep en aan het einde van de brug worden de overvliegers opgevangen door de nieuwe groep. Hier worden ze door de leiding voorzien van de juiste scouting-outfit en geïnstalleerd. Uiteraard worden de overvliegers hierna gefeliciteerd en welkom geheten door alle leden van de groep.

Ondanks Corona vinden vrijdagavond 25 september voor de leden, leiding en ouders waarvan kinderen overvliegen/geïnstalleerd worden toch de geplande activiteiten plaats. Rekening houdend met de corona richtlijnen worden de ouders ontvangen en zijn er zitplaatsen voor de uitgenodigde en geregistreerde ouders.