Afbeelding

Herenteam Badminton Club Lieshout maakt prima start

Sport Sport

Lieshout - Met een zeer duidelijke overwinning op het Eindhovense Panache is het herenteam van Badminton Club Lieshout sterk aan het seizoen 2020/2021 begonnen. In de uitwedstrijd werd alleen de tweede singlepartij verloren, waardoor er 7 punten mee naar Lieshout genomen konden worden. In de derde afdeling van de landelijke poule 'Mannen, nylon shuttle' neemt het Lieshoutse team meteen de koppositie in.

Panache-H1 – BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 1-7
Wouter van Vijfeijken en Bert Manders begonnen in hun dubbelpartij meteen goed. Met 11-21 en 6-21 lieten zij duidelijk zien wie de beste waren. Op de andere baan lieten Laurence Roijackers en Christian Klumpers dat ook blijken in hun dubbelpartij. Met 10-21 en 7-21 stonden zij exact even-weinig tegenpunten toe. Direct een tussenstand van 2-0 derhalve na de startende dubbelpartijen.

Singlepartijen
In de daarop volgende singlepartijen won eerste heer Wouter van Vijfeijken met duidelijke cijfers van Milan Haverlag: 11-21, 14-21. Ook derde heer Ruud van Vijfeijken hoefde zich niet bovenmatig in te spannen. Rustig spelend bereikte hij een eindstand van 9-21, 10-21. Ook vierde heer Laurence Roijackers deed het prima. Met 14-21 en 9-21 won hij van Weihao Sun. De enige verliespartij kwam deze keer in de singlepartij van de tweede heer. Bert Manders maakte er tegen Tom Masson weer een driesetter van die hij uiteindelijk niet binnen kon slepen. Met 21-12 moest hij de overwinning in Eindhoven laten.

Dubbelpartijen
In de afsluitende dubbelpartijen maakten de Lieshoutse heren geen fouten meer. Wouter van Vijfeijken en Christian Klumpers wonnen met 9-21 en 8-21 van hun Eindhovense opponenten. Ook Ruud van Vijfeijken en Bert Manders wonnen. Zij wonnen met 8-21 en 7-21 van Tom Masson en Dileep Gurjar. Door deze eerste overwinning mag het herenteam van Badminton Club Lieshout de eerste 7 wedstrijdpunten bij schrijven.