Afbeelding

Woning gesloten na vondst hennep in Beek en Donk

112 Algemeen

Beek en Donk - Deze ochtend is een woning aan de Pater de Leeuwstraat in Beek en Donk verzegeld. Op 26 januari is er door de politie Oost Brabant geconstateerd dat er in het pand 227 hennepplanten stonden. Verder werden 18 assimilatielampen, 18 transformatoren, twee koolstoffilters en een tijdschakelaar aangetroffen. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt.

Het pand is door burgemeester Frank van der Meijden voor een periode van drie maanden gesloten. "Ook de maatschappij heeft een signalerende rol. Mensen moeten zich bewust zijn van wat er zich in hun omgeving afspeelt en het melden bij de politie als ze het gevoel hebben dat er iets niet pluis is", aldus burgemeester Van der Meijden. "Door alerte burgers wordt de pakkans aanzienlijk vergroot."

Het aanpakken van drugscriminaliteit is een serieuze zaak. Het sluiten van panden maakt het voor eigenaren minder aantrekkelijk om hennep te kweken of het pand te verhuren aan hennepkwekers. Regelmatige controle van een pand door de verhuurder helpt om de hennepteelt in woningen en bedrijfsgebouwen te bestrijden.

In 2017 en in 2016 werd twee keer een pand gesloten in Lieshout. In 2015 werden door de burgemeester twee panden gesloten in Beek en Donk en een in Mariahout.