Afbeelding

Ondanks flinke schade Mariabasisschool toch open na vakantie

112 Onderwijs

Lieshout - De kinderen van de Mariabasisschool kunnen na de meivakantie op maandag weer 'gewoon' naar school. Een middelbrand zorgde gisteren voor flink wat roet- en waterschade aan de Lieshoutse basisschool. De kosten worden geraamd op tienduizenden euro's. 

Zaterdag aan het eind van de middag kwam er een brandmelding binnen over een containerbrand bij de Mariabasisschool. De brand was overgeslagen naar het dak van de school. Recht daaronder stond een klaslokaal, met 20 computers en een gloednieuw digibord. De brand was ontstaan in de kliko. Drie scholieren, die op de Mariabasisschool onderwijs volgen, waren met lucifers aan het spelen en hadden niet in de gaten wat voor gevaar dit met zich meebracht. 

Iedereen is flink geschrokken van de brand. Er zal komende week nog flink gepoetst worden, zodat de kinderen na de meivakantie weer naar school kunnen. De school weet wie de drie kinderen zijn, die verantwoordelijk zijn voor de brand. Dit zijn ook leerlingen van de Mariabasisschool. De school is dan ook met de ouders in gesprek over het voorval.

Donderdag meer hierover in DeMooiLaarbeekKrant.