Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Woning Ribbiusstraat voor 3 maanden gesloten na vondst hennep

112 Gemeente

Lieshout - Vrijdag 14 juli is een woning en bijgebouw aan de Ribbiusstraat in Lieshout verzegeld en voor drie maanden gesloten. De politie Brabant Zuid-Oost trof daar op 25 mei 600 hennepstekken en kweekattributen aan in een gebouw en een bedrijfsauto op het perceel.

De omvang van de aangetroffen materialen zijn reden voor burgemeester Frank van der Meijden om de woning, van waaruit de stroom illegaal werd afgetapt, en het bijgebouw te sluiten voor een periode van drie maanden. De burgemeester is hiertoe bevoegd op grond van artikel 13b van de Opiumwet, het zogeheten Damoclesbeleid.

Het aanpakken van drugscriminaliteit is een serieuze zaak en een zaak van iedereen. Burgemeester Frank van der Meijden: "Ik doe graag een beroep op inwoners om alert te zijn. Wanneer iets wordt gesignaleerd dat vreemd is of verdacht, dan vraag ik om dat te melden bij de politie. Bestrijden van drugscriminaliteit is een serieuze zaak en een zaak van ons allemaal. Door alerte burgers wordt de pakkans aanzienlijk vergroot."

Dit jaar werd al vier keer een pand gesloten in de gemeente Laarbeek. In de twee voorgaande jaren werden vijf panden gesloten.