Marga Vastré
Marga Vastré

Koningsdag op het Heuvelplein gaat door

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Na de oproep in DeMooiLaarbeekKrant voor ‘Koningsdag op het Heuvelplein’ van Stichting ’t Oude Raadhuis door Marga Vastré, reageert de gemeenschap geweldig positief. Van alle kanten stromen de aanbiedingen binnen om ook iets te betekenen of mee te helpen om Koningsdag 2022 voor de kinderen van Beek en Donk als vanouds gezellig te maken.

Beek en Donk
“Tot vorig jaar was ik ook lid van de Activiteiten Commissie van Ondernemersvereniging Heuvelplein. Toen we met de Activiteiten Commissie vorig jaar stopten hoorde ik dat de Oranjevereniging opgeheven werd. Die zorgde altijd voor een gezellig feest op het Heuvelplein en verzorgde ook de oranjemarkt tijdens Koningsdag. Dat is dus allemaal weg, ook omdat er telkens weinig helpende handen waren om mee te helpen. In andere kernen zag ik dat wel iets georganiseerd werd, maar in Beek en Donk was er nog niets. Ik snap dat iedereen druk is, maar ik vond het tè jammer als er niets zou gebeuren” aldus Marga Vastré.

“Dankzij de oproep in DeMooiLaarbeekKrant, zijn er al veel leuke reacties binnen, en gaat de Koningsdag in Beek en Donk dit jaar door!” Het Stichtingsbestuur bedacht, creatief zoals ze zijn, een nieuw concept: “Koningsdag moet Beek en Donk breed gedragen worden, want er moet wel degelijks iets gebeuren voor de kleintjes!” Zo riepen ze de buurtverenigingen en activiteitenclubs jong en oud uit de Beek en Donkse gemeenschap op, om iets te verzinnen om hun eigen kas te spekken voor nieuwe activiteiten van die clubs. Zodat dit feest van de gemeenschap ook ten goede komt aan de gemeenschap.

Activiteiten
Kinderen kunnen hun spulletjes te koop aanbieden op het afgezette deel van straten, stoepen en het afgezette deel van het plein - voor hun eigen goede doel. (Parkeerplaats op het plein voor Jan Linders en Jumbo blijven parkeerruimte). Door bijdragen van Ondernemersfonds Laarbeek, Stichting ’t Oude Raadhuis en Ondernemersvereniging Heuvelplein komen er twee activiteitenbanen op het Heuvelplein en de straat. Een stormbaan voor de grote jeugd, en een springkussen met glijbaan voor de kleine jeugd. Er is lekkers gedoneerd voor de jeugd en er is muziek.  

In een tent van BV De Eendracht maakt Marga papieren kronen met kinderen. Met oma’s troon en de verkleedkleren van ’t Oude Raadhuis voor de kleinsten kunnen er foto’s gemaakt worden door de eigen vaders, moeders, opa’s of oma’s. Dit zijn gratis activiteiten. In ’t Oude Raadhuis wordt een gedoneerd realistisch olieverfschilderij van een riviermonding geveild voor ‘Vrienden van De Regt’, dus doe allemaal mee en koop loten. Buurtvereniging de Oude Toren doet mee met een stand met lekkers, waarbij de opbrengst voor de activiteiten van hun buurtvereniging gedurende dat jaar zijn. De sportcoaches van Laarbeek Actief gaan een sportieve activiteit houden voor de kinderen op straat. Ook komt er een leuke kermisattractie: een Kop van Jut staat in de buurt van ‘t Oude Raadhuis. Met de opbrengst hiervan wordt deze attractie onderhouden.

De organisatie is nog in overleg met enkele muziekgroepen, of zij willen deelnemen in deze 3 uren. Deze gemeenschappelijke Koningsdag vindt plaats op woensdag 27 april van 11.00 tot 14.00 uur. Er kunnen zich nu nog groepen aanmelden, voor hun goede doel, om mee te doen! Marga: “Kom ook! Samen blijven we het gezellig maken & tot ziens op het Heuvelplein.” Marga is bereikbaar via: info@oudraadhuis.nl.