Afbeelding
Foto: Daphne Poulisse

Concertmiddag in de Muziektuin van Beek en Donk

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk – De Stichting MuziektuinPodium organiseert op zondag 25 juni een concertmiddag in de Muziektuin van Beek en Donk. Ook deze middag is er weer sprake van een gevarieerd programma met optredens op de fraai gerestaureerde kiosk en het kleine podium naast het ParkPaviljoen.

Het programma wordt om 12.00 uur geopend door zangvereniging To Enjoy uit Vlierden. Het koor met eenentwintig zangeressen staat onder leiding van pianist/dirigent Ad Janssen. Zij brengen met veel plezier en inzet mooie liedjes uit vroegere tijden, maar geregeld toch ook meer recente nummers.

Om 13.00 uur is het de beurt aan muziekmakerij De Biks Bent. Dit Beek en Donkse blaasorkest werd in 1990 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een enthousiaste groep van drieëndertig muzikanten, onder leiding van de bevlogen dirigent en arrangeur Yorick van Lieshout. Zij spelen voornamelijk een makkelijk in het gehoor liggend repertoire, maar regelmatig liggen er ook wat zwaardere nummers op de lessenaar.

Omstreeks 14.00 uur volgt een optreden van de Zanggroep Xango. Deze zanggroep uit Helmond telt momenteel zo’n dertig leden. Verdeeld over sopranen, alten, tenoren en bassen brengen zij een modern, vlot repertoire van over het algemeen eigentijdse pop- en rocknummers. Het geheel staat onder de professionele begeleiding van hun pianist/dirigent.

Vanaf 15.00 uur wordt het programma van deze middag afgesloten met een optreden van de muziekgroep Closer2Fine uit Gemert. De groep bestaat uit vier dames en twee heren die door hun samenzang menig cover een eigen twist geven. Met percussie en twee gitaren laten ze hun gezamenlijke liefde voor muziek graag horen. Het repertoire wordt bijna helemaal akoestisch gespeeld en varieert van country naar pop en singer-songwriter, maar soms hoor je ook de klanken van een rockgitaar.

Het bestuur van de Stichting MuziektuinPodium nodigt iedereen van harte uit deze gratis optredens te komen bijwonen en te genieten van een gezellig samenzijn in de Muziektuin. Voor meer informatie over de stichting, de optredende groepen en de overige concerten van dit seizoen, kunt u terecht op de website: www.muziektuinpodium.nl.