Afbeelding

Basisschooljeugd neemt het dirigeerstokje over tijdens Mini-Maestro

Activiteiten & Evenementen

Lieshout – Het worden de jongste dirigenten van Nederland! Vijf leerlingen van De Sprankel in Lieshout mogen een echt harmonieorkest met tachtig muzikanten dirigeren. Dat gebeurt tijdens het mini-maestro concert van Harmonie St Caecilia, 13 april aanstaande. 

Hoe voelt het om met één kleine beweging een orkest van tachtig man in beweging te zetten? Om ze te laten spelen op jouw tempo? Hoe voelt het om dirigent te zijn? Geen bekende Nederlanders maar kinderen uit groep vijf tot en met acht mogen dat gaan ervaren. Voorafgaand aan deze bijzondere avond krijgen de dirigenten in de dop les van muziekdocent Sophie de Ruijter. Tijdens voorrondes op school worden vijf mini-dirigentjes geselecteerd, die krijgen een masterclass (met orkest) en mogen daarna de bok beklimmen tijdens een echt concert.

Reserveer een plaats
Dat optreden start 13 april om 15.00 uur in de grote zaal van het Dorpshuis. De toegang tot het mini-maestro concert is gratis, maar omdat er veel belangstelling verwacht wordt moeten plaatsen gereserveerd worden. Dat kan via de website van harmonie Sint Caecilia, www.harmonielieshout.nl