Afbeelding

Sint Servatius Gilde Lieshout weer helemaal compleet

Algemeen

Lieshout - Sinds afgelopen zaterdag heeft het Sint Servatius gilde weer een beschermheer. Nadat beschermheer Loek Swinkels op 10 januari 2015 is begraven, is het Gilde op zoek gegaan naar een nieuwe beschermheer. Vol trots heeft het gilde op zaterdag 2 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt wie de nieuwe beschermheer zou worden. Alle aanwezigen vonden het een goede keus.

Afgelopen zaterdag 23 januari is Tom Swinkels, eigenaar van bouwcenter Swinkels, geïnstalleerd als beschermheer. Na de installatie nam Tom de microfoon ter hand en zei dat hij zeer vereerd was dat hij voor deze functie was gevraagd. Ook zei hij, dat het moeilijk zou worden om in de voetsporen van Loek te treden: “ik ben bang dat de voetsporen van loek te groot zijn voor mij. Wel is er enige vergelijking tussen Loek en mij, Bavaria begint met een B zo ook Bouwcenter, en het verschil tussen Brouwer en Bouwer is maar een letter”, aldus de nieuwe beschermheer.

Het Gilde wenst dat Tom en zijn vrouw Ellen nog jaren met veel plezier genieten van dit fantastisch Gilde. Het begint al goed voor Tom en Ellen, als deze krant verschijnt, brengt het Gilde een vendelhulde in verband met de verjaardag van de beschermheer.