Afbeelding

Leefbaarheidsinitiatieven Dorpsraad Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Sinds enkele jaren is het mogelijk om via de Dorpsraad Beek en Donk geld aan te vragen om in Beek en Donk iets op het gebied van Leefbaarheid te organiseren. In het voorbije jaar 2015 is weer goed gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en ook nu in 2016 zijn weer voldoende middelen beschikbaar om iets moois tot stand te brengen.

Om u een beeld te geven wat er zoal mogelijk is dit korte persbericht over de initiatieven van burgers uit Beek en Donk in 2015 die door de Dorpsraad zijn gehonoreerd.

Er zijn middelen besteed aan het vullen, bijhouden en plaatsen van diverse zoutstrooibakken bij complexen of pleintjes waar senioren wonen. Middelen zijn ingezet om partijen bij elkaar te krijgen over en voor de toekomst van de Leonarduskerk in Beek en Donk. Helaas heeft dit nog niet tot een gewenst resultaat geleidt.

Er is een bijdrage geleverd aan de actie om te voorkomen dat Laarbeek doorgesneden zou worden door een nieuwe weg langs het Wilhelminakanaal (waar een wil is, komt geen weg!) en er zijn middelen verstrekt om een straatvoetbaldag bij de Boemerang, dus voor de jeugd, mogelijk te maken.

De nieuwe Stichting Collectieve Collecte Beek en Donk heeft dankzij de Dorpsraad een start kunnen maken, er is een bijdrage geleverd aan Stichting AED Laarbeek en aan Omroep Kontakt voor een bijdrage in nieuwe filmapparatuur.

Buurtvereniging Octopus maar ook andere verenigingen kunnen gebruik maken van een Headset in het Ontmoetingscentrum, voor de kinderen van het Muldershof-Klokhuis is een bijdrage geleverd aan speeltoestellen en Tienerwerk de Boemerang en Kindervakantiewerk Hiep-Hoi hebben een kleine bijdrage ontvangen voor een jongerenactiviteit en realisatie van een structurele onderlaag voor het kampvuur op het Evenemententerrein aan de Otterweg.

Voor Sparta’25 is een bijdrage geleverd voor een te realiseren Laolaveldje. Veilig Verkeer Laarbeek is geholpen met winterjassen, de Heemkunde met het ontwikkelen van een project voor Dorpsgidsen in Beek en Donk en er is een bijdrage geleverd in de realisatie van een biljart in een wooncomplex voor senioren.

Tot slot is er geïnvesteerd in een Buurtendag waarop vele Beek en Donkenaren in en rond het Ontmoetingscentrum hebben kunnen genieten van een prachtige dag waarop veel Beek en Donkse organisaties hun beste beentje voortgezet hebben.

In totaal 16 initiatieven tot stand gekomen na het invullen van een simpel aanvraagformulier wat u kunt opvragen bij het secretariaat van de Dorpsraad, tel. 06-53899703 of de website van de Dorpsraad: www.dorpsraad-beekendonk.nl. Gewoon doen, zij zijn er voor u.