Afbeelding

Groot aspergefeest voor jong en oud bij Kasteel Croy

Algemeen

Aarle-Rixtel – Noteer zondag 17 april maar alvast in je agenda! Er is dan een heus ‘aspergefeest’ bij Kasteel Croy. Voor jong tot oud is er van alles te doen. Zo staan er kraampjes, is er van alles te proeven, is er muziek, een kinderboerderij en staat er een luchtkussen. Met dit aspergefeest opent 'De Smaak van Croy' officieel het aspergeseizoen.

Gezellig festijn
Eigenaar van ‘De Smaak van Croy’, Jan Franken, vertelt: “Het wordt een kleinschalig, gezellig festijn, dat gratis toegankelijk is voor iedereen die nieuwsgierig is naar ‘De Smaak van Croy’ en wat de ondernemers daaromheen, van het Landgoed Croy, te bieden hebben.” Roland van de Laarschot, die ‘De Smaak van Croy’ helpt bij onder andere het organiseren van dit evenement, vult aan: “De ondernemers van Landgoed Croy bundelen hun krachten om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. We hebben samen van alles te bieden, van Croy-bier tot Croy-appeltaart, Croy-Cruyden en honing, Croy Bierkaas en natuurlijk de Croy-asperges. Zoals je begrijpt, is er dus veel te proeven en beleven op 17 april!"

Leveranciers
Naast de lokale ondernemers zijn ook de leveranciers van de Restaurants van 'De Smaak van Croy' op 17 april aanwezig. “Wij werken niet met de schijf van vijf, maar met de schijf van Croy”, vertelt Roland. “Zo hebben wij Heyde Hoeve Varkensvlees, Boerderijkip, duurzame vis en vlees van Marchigiana-runderen. Dit is allemaal te proeven en bestellen tijdens het aspergefeest.”

Aspergefeest
Naast alle lokale producten, leveranciers en vele andere leuke activiteiten zoals de kinderboerderij, het luchtkussen en een groot terras in de tuin van het kasteel, draait het festijn natuurlijk ook om de start van het aspergeseizoen. Jan vertelt: “Vanaf 17 april gaat ook ons aspergeseizoen in. Ons restaurant is op 17 april al vroeg open, daar kan dan ook geluncht worden. We hebben een speciaal aspergemenu gemaakt, dat vanaf dan verkrijgbaar is.” Roland vult aan: “Wat ook leuk is om te vermelden, is dat aspergekweker Biemans aanwezig is op het festijn en daar dan meteen verse asperges schilt. Deze zijn natuurlijk ook verkrijgbaar.”

Croy-appeltaart
Om het geheel smakelijk af te sluiten, mag het verhaal over de nieuwe ‘Croy-appeltaart’ niet ontbreken. Jan vertelt enthousiast: “We hebben Croy-appels hier van het land. Gasten die kwamen eten in een van onze zeven restaurants konden deze appels mee naar huis nemen om er een appeltaart van te maken. Deze werd vervolgens weer in het restaurant ingeleverd. Per restaurant werd de lekkerste appeltaart uitgekozen. Uiteindelijk is er 1 winnaar uitgekomen. Vanaf nu verkopen wij deze appeltaart, die dus door een gast van ons restaurant zelf is gemaakt. Dat is natuurlijk super leuk en hij is ook nog eens hartstikke lekker!”

17 april
Nieuwsgierig geworden naar het aspergefeest en alles wat Croy te bieden heeft? Kom dan naar het festijn op zondag 17 april! Je bent welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. De entree is gratis.