Afbeelding

Wandelen van knooppunt naar knooppunt

Algemeen

Laarbeek - Veel fietsers maken gebruik van knooppuntroutes. Op de meeste plaatsen in Nederland kun je zelf middels een kaart of internet een route uitstippelen en vervolgens gezellig gaan fietsen. Voor wandelaars bestaat er een gelijkvormig systeem. Inmiddels zijn in heel Noord-Brabant een groot aantal knooppuntpalen gezet en zijn routes tussen deze knoppunten bewegwijzerd.

De knooppunten zijn herkenbaar aan de nummers en de wandelaartjes die er op aangebracht zijn. De routes tussen de knooppunten zijn aangegeven met gele pijltjes op een groene achtergrond, zonder nummer, in de vorm van stickers op (lantaarn)palen of plaatjes op zwarte paaltjes in de berm. In de dorpskernen staan op enkele plaatsen informatieborden met de routes in het betreffende gebied.

Ook in Laarbeek staan een groot aantal palen en zijn routes aangegeven op de hierboven beschreven manier. Vrijwilligers van het Laarbeeks Landschap controleren de routes twee keer per jaar en herstellen de plekken waar dat nodig is. Ook als er tussentijds meldingen zijn van kapotte palen of verdwenen plaatjes, zijn de vrijwilligers paraat om het mankement te verhelpen. Vernielingen kunnen gemeld worden bij VisitBrabant. Deze instantie onderhoudt het netwerk in Brabant. Een melding voor Laarbeek wordt vervolgens doorgegeven aan Harry Brugmans coördinator voor Laarbeek en hij probeert zo snel mogelijk het probleem op te lossen.

In april zijn weer een zevental vrijwilligers van het Laarbeeks Landschap op pad geweest om alles te controleren. Voor de zomer is dus nu alles weer op orde en kunt u met een gerust hart gaan wandelen. Als u vooraf een route uit wilt stippelen, ergens in Brabant, dan kunt u de kaart raadplegen op de website: www.RoutesinBrabant.nl. Veel wandelplezier.