Afbeelding

Benefietconcert Nacht van de Vluchteling

Algemeen

Aarle-Rixtel - Nadat de organisatie van het Muziektuinpodium het optreden van april afgelastte door kou en regen, werd het een beetje stil rond het Benefiet voor de Nacht van de Vluchteling.

Het Kouwenbergs Kerkje in Aarle-Rixtel reikte de hand en ontvangt hen nu op 10 juni in die bijzondere ruimte. Simits speelt er klezmer: Jiddische muziek vol emoties. Van blijdschap tot verdriet en altijd vol van onverwachte muzikale verrassingen. De uit Syrië gevluchte Eyad Shawi speelt er zijn prachtige volksmuziek op luit. Eyad speelde ook tijdens het 125-jarig bestaan van O&U en wist de harten te raken.

Het Kouwenbergs Kerkje ontvangt niet alleen, maar zorgt ook voor koffie en thee. Fris, bier en wijn zijn eveneens verkrijgbaar. De opbrengsten daarvan komen ten goede aan de Nacht van de Vluchteling.

Geniet en help
Het bijzondere benefiet is gratis toegankelijk. Wel gaat de pet rond, want bij een benefiet gaat het uiteindelijk om de opbrengst. Die is bestemd voor vluchtelingen in hun eigen regio. Mensen daar, onderweg of in kampen, hebben nauwelijks genoeg om van te leven. Leven vrijwel in de open lucht. Hulp is dan ook dringend noodzakelijk. Op 18 en 19 juni doet Peter Ronkes-Agerbeek daar een nachtwandeling voor. Op 10 juni kan jij alvast je bijdrage leveren. Maar dat kan ook nu al via www.nachtvandevluchteling.nl/peterronkesagerbeek. Bel of mail voor meer info: tel. 06-53362942 of info@petertbd.nl.

Het extra optreden vindt plaats op vrijdagavond 10 juni vanaf 20.00 uur aan het Kerkje aan de Kouwenberg 29 te Aarle-Rixtel. Iedereen is van harte welkom.