Afbeelding

Succesvol Fiets- en Tuinfeest Laarbeekse Veteranen

Algemeen

Laarbeek - Het jaarlijkse Fiets- en Tuinfeest van de Laarbeekse Veteranen vond op zaterdag 11 juni plaats. Vanaf de nieuwe locatie aan het Wethouder Heinsbergenplein (De Nieuwe Werf) startten de deelnemende fietsers voor hun tocht door Laarbeek en omgeving. Het was de organisatoren met medewerking van oud-secretaris Jan van den Bogaard opnieuw gelukt een mooie tocht uit te zetten.

Vanuit Beek en Donk liep de tocht via het buitengebied van Aarle-Rixtel richting de Aarlese visvijver richting Bakel en langs de tv-toren bij de Mortel weer terug richting het vertrekpunt. Een echt Oost-Brabants landschap met karakteristieke boerderijen en bossen.

Aansluitend was er bij terugkomst de hereniging met de overige leden van de vereniging die zich inmiddels zich op de feestlocatie hadden verzameld. Na die ontvangst met de bekende koffie/thee schakelden de deelnemers al snel over op een ander drankje, veelal van de bekende brouwer uit Lieshout. Na het welkomstwoord van Voorzitter Jan Verkuijlen raakten de leden al snel aan de praat over de vele actuele zaken en over hun veteranen ervaringen. Mooi om te zien en te horen dat daarbij jong en oud elkaar deelgenoot maken van hun beleving van hun missie(s). Daarbij zijn er natuurlijk verschillen in ervaringen tussen een inzet in Nederland Indië en Nieuw-Guinea aan de ene kant en die van de jonge veteranen uit Libanon, Turkije, Afghanistan en Bosnië. Toch blijken er ook veel overeenkomsten te zijn, zeker ook voor de aanwezige partners van de veteranen.

Inmiddels was ook de verkoop begonnen van de loten voor de traditionele loterij. Een loterij ter ondersteuning van de penningmeester, terwijl ook het koud/warm buffet werd geïnstalleerd. En als dan iedereen zijn bordje had opgeschept en gaat eten verstommen voor even de gesprekken, hooguit onderbroken door het bestellen van een biertje, wijntje of een glaasje fris. Bij de trekking van de prijzen is het ook altijd leuk te horen hoe de prijzen en de gelukkige winnaars becommentarieerd worden, waarbij de veelwinnaar èn lid van het bestuur het mikpunt is.

Die mooie mix van veteranen welke gediend hebben in alle uithoeken van de aarde, eindigt dan met de afspraak voor de volgende activiteit; op 12 november op de Herdenkingsdag voor alle gesneuvelde en later overleden Laarbeekse Veteranen.

Meer weten? Neem contact op met: veteranenlaarbeek@gmail.com Telefoon: 0492-382674.