Afbeelding

Koninklijke onderscheiding voor Carla Verhoeven-Kunnen

Algemeen

Lieshout/Nuenen – Een middag bridgen in het Belgische Achel verliep geheel anders dan gedacht voor Carla Verhoeven-Kunnen uit Lieshout. Haar man Wim had vrijdagmiddag een afspraak met de uitbater van Restaurant De Zonnewende in Nuenen en daarna zou worden afgereisd naar Achel. In het restaurant wachtte Carla een geheel ander gezelschap dan haar bridgevrienden.

Dorpswerkplaats Nuenen
Burgemeester Frank van der Meijden stond, met vele genodigden, te wachten op Wim en Carla. Nadat Carla van de eerste schrik bekomen was, richtte de burgemeester het woord tot haar. “Een icoon in de samenleving”, begon burgemeester Van der Meijden zijn toespraak. Carla werd in de toespraak geroemd om haar bedrevenheid als coach en begeleidster bij Hobbycentrum De Dorpswerkplaats in Nuenen, waar zij eind juni, na 22 jaar vrijwillig actief te zijn geweest, afscheid heeft genomen.

Waardering
De burgemeester spreekt zijn waardering uit en vervolgt: “Altijd in het teken van de medemens staan, altijd met ziel en zaligheid met haar activiteiten bezig zijn. Van mantelzorger tot het begeleiden en ondersteunen van de medemens. Maar ook het verzamelen van kroonkurken en plastic doppen, waarvan de opbrengst na recycling bestemd is voor de opleiding van blindengeleidehonden en ander soort hulphonden, vindt Carla de normaalste zaak van de wereld.” Carla knikt instemmend. Alles wat Carla deed was op vrijwillige basis. In de samenleving wordt Carla gezien als een bescheiden en zeer gewaardeerd persoon.

Lintje
Uit waardering voor haar verdiensten wordt Carla benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Voordat burgemeester Van der Meijden de bijbehorende decoratie opspeldt en de bloemen overhandigt, sluit de burgemeester af met de woorden dat Carla een voorbeeld is voor de samenleving, waarvan er veel meer zouden moeten zijn. Maar ook zijn er lovende woorden voor Wim, die zijn vrouw in alles ondersteunt.

Regie in eigen hand
Carla was, na het officiële gedeelte, nog steeds verbaasd dat haar man en vele familieleden en vrienden op de hoogte waren en zij juist niet. Normaal gesproken heeft Carla de regie in handen, maar deze middag gaf zij zich gewillig gewonnen. Carla liet alles over zich heen komen. Ondanks haar afscheid bij de Dorpswerkplaats staat ze nog voor iedereen klaar en ook de koffie wordt gezet voor iedereen die langs wil komen.

Na de vele felicitaties in ontvangst te hebben genomen, werd er getoast op deze bijzonderlijke verdienste. Niet alleen voor Carla was deze middag een bijzondere middag, zo ook voor de burgemeester zelf. Zijn eerste officiële uitreiking van een Koninklijke onderscheiding sinds zijn installatie van burgemeester van Laarbeek was hiermee een feit.