Joep Sanders op zijn motor
Joep Sanders op zijn motor

Classic Motorrace in Gemert

Algemeen

Laarbeek/Gemert - Stichting Classic Motorrace Gemert houdt op zondag 18 september in samenwerking met HMV en CMDT op het circuit nabij de Kokse Hoeve voor de tweede maal een Classic Demo Motorrace.

Na een overweldigende eerste race in 2015 met 180 coureurs in 9 verschillende klassen en meer dan 1100 toeschouwers heeft de stichting besloten dit evenement jaarlijks te laten terugkeren. Ook de Laarbeekse rijders Joep, Pieter en Rene Sanders zullen hierbij aanwezig zijn. Pieter en Joep zullen aan de start verschijnen met hun 50 cc Minarelli terwijl Rene op een 50 cc Moto Morine zal rijden. Deze drie broers rijden al jaren bij het HMV (Historische Motorsport Vereniging) en zijn bijna wekelijks door het hele land te zien tijdens wedstrijden. Het mooie van deze wedstrijden is dat het niet om de snelste tijd gaat, maar diegene die in twee manches de meest constante snelheid rijdt, wordt winnaar.

Er zullen dit jaar meer plaatsen langs het circuit zijn waar het publiek de races kunnen volgen en ook het rennerskwartier is weer vrij toegankelijk waar men de motoren van dichtbij kan bekijken en een praatje kan maken met de coureurs.

De trainingen beginnen op zondagmorgen om 10.00 uur en de demo races rond de klok van 12.30 uur. Ook dit jaar wordt er gereden in 9 verschillende klassen inclusief de zijspannen en de kostwinner groep, dit zijn de nieuwere motoren vanaf 1970 tot 2000. Na afloop vindt er een defilé plaats waarbij alle rijders zich nog eenmaal op de baan begeven.

Het circuit bevindt zich aan de Koksedijk 25 te Gemert, dit is aan de doorgaande weg van Gemert naar Erp, de entree bedraagt slechts €5,00. Kinderen t/m 12 jaar gratis.