Alzheimercafé voor inwoners van Laarbeek

Algemeen

Helmond – In Helmond vindt maandelijks een Alzheimercafé plaats. Dit café is ook bedoeld voor inwoners uit Laarbeek. Het is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dmeentie, in welke vorm dan ook, te maken heeft.

Dementie komt steeds vaker voor, maar wat is dementie nou precies? Hoe begint deze ziekte en welke verschijnselen horen erbij? Wat merkt iemand zelf van dementie en hoe verloopt een onderzoek om de diagnose te stellen?

Ben je benieuwd naar het antwoord op een van deze vragen of heb je andere vragen over dementie? Wil je contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer? Kom dan op donderdag 15 september as. naar het Alzheimer Café. Mw. Sonja Coppens, specialist ouderengeneeskunde, werkzaam in het Elkerliek Ziekenhuis, zal dan te gast zijn.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunnen aanwezigen lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond. Het is niet nodig om je vooraf aan te melden. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom. Om 19.30 uur start het programma. Na de afsluiting, rond 21.00 uur, is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten.