Afbeelding

Oprichtster Stichting Kindervakantiewwerk Beek en Donk overleden

Algemeen

Beek en Donk - Op 87-jarige leeftijd is woensdag Tina Goossens-Oosthoek, de oprichtster van het kindervakantiewerk Hiep Hoi in Beek en Donk, overleden. In 1962 was Tina het, die samen met haar man Cor en met Kees Konings, destijds kapelaan in Beek, later vredesactivist, Hiep Hoi oprichtte.

Ondersteund door een aantal vrijwilligers startte deze groep mensen de kindervakantieweken in Beek en Donk op. De kindervakantieweken werden toen georganiseerd voor de jeugd die minder bedeeld was en niet op vakantie konden. Nu wordt er één week georganiseerd, destijds 3 weken. Tina voelde zich tot het laatst toe betrokken bij het Kindervakantiewerk in Beek en Donk.

Als de organisatie haar ontmoette, wilde Tina altijd weer de laatste stand van zaken weten. Vier jaar geleden bij het 50-jarig bestaan van Hiep Hoi, was Tina aanwezig bij de festiviteiten en ze beloofde toen om over 5 jaar opnieuw van de partij te willen zijn. Helaas heeft zij deze belofte niet kunnen waarmaken. Tina wordt op zaterdag 3 september begraven.