Afbeelding

Materiaal gevraagd: Donk 'Over de Brug'

Algemeen

Beek en Donk - De Beek en Donkse Heemkundekring is al een hele poos bezig met de voorbereiding van een tentoonstelling over de vroegere 'Wijk D'.

In de volksmond staat dit Donkse dorpsdeel sinds jaar en dag bekend als 'Over de brug'. Het omvat de Bosscheweg, Bemmerstraat, Mgr. Verhagenstraat, Lekerstraat, d'n Trent en alle zijstraten en tussenwegen in dit gebied.

In de expositie willen ze graag foto's laten zien van de families die er vroeger woonden, maar ook van locaties zoals ze waren in de periode tot ongeveer 1980. Er is al heel veel verzameld, maar het zou mooi zijn om een zo volledig mogelijk beeld te kunnen geven.

Wellicht heeft u nog oude foto's van personen, families, gebouwen, werkzaamheden of gebeurtenissen die voor de tentoonstelling gebruikt mogen worden. U hoeft de foto's niet af te staan of uit een album te halen. Het is voldoende als de Heemkundekring ze even mag lenen om er een scan van te maken. Alles wordt met zorg behandeld.

De Heemkamer van 'de Lange Vonder' aan de Parklaan 5 is geopend elke  donderdag van 14.00-16.00 uur en van 20.00 tot 22.00 uur, maar u kunt hen ook bellen en dan komen ze de spullen bij u ophalen: Antoon van Osch tel. 0492 464534 of Lou Noten tel. 06 1060 2414. Namens de werkgroep bij voorbaat dank voor uw medewerking.