Afbeelding

Ontspanningsdag C.V. De Heikneuters

Algemeen Carnaval

Mariahout - Zoals elk jaar hield C.V. De Heikneuters uit Mariahout afgelopen zaterdag haar jaarlijkse ontspanningsdag met prins, prinses, gevolg en aanhang.

Het is elk jaar de vraag wat de ontspanningscommissie bedacht heeft. Het hele gezelschap werd om 13.00 uur met fietsen verwacht bij het 'thuishonk' aan de Heieindseweg. Na een kopje koffie of thee werd het gezelschap in drie groepen verdeeld. Iedere groep kreeg leiding mee en een stapel enveloppen met opdrachten. Daarna vertrok een groep naar Aarle-Rixtel, een naar Beek en Donk en de laatste naar Lieshout.

Diverse opdrachten
Verschillende opdrachten moesten worden uitgevoerd. Menig Laarbeekenaar zal zich met plezier herinneren dat hij of zij op een terras meedeed aan de polonaise, gevraagd werd mee te doen met het (met lichamen) leggen van de naam van de plaatselijke prins of spontaan een knuffel kreeg. Een heel mooie opdracht was het uitdelen van cake bij de verzorgingshuizen in de diverse kernen, en het mee uit wandelen nemen van bewoners.

Verder moesten twee deelnemers 'lepeltje-lepeltje' op een bank gefotografeerd worden, en de hele groep 'op een hoop'. Er moest één druif gekocht worden en ingeleverd worden met het bijbehorende bonnetje en iemand moest een kiwi met schil en al opeten. De leiding was streng genoeg om erop toe te zien dat alles ook daadwerkelijk werd uitgevoerd! Ondertussen moesten er ook nog een huisnummer 31, een rode voordeur en drie personen met een spijkerjas gefotografeerd worden. Waar de ene groep dat oploste door om beurten hetzelfde jasje aan te trekken, was er een andere groep die zelfs een stoere motorrijder zover kreeg mee te doen.

Een prachtige 'heisessie'
Na gedane arbeid werd iedereen om 17.00 uur bij de Pelgrim in Mariahout verwacht voor een afzakkertje en een hapje, waarbij met het nodige leedvermaak en gegniffel de belevenissen werden uitgewisseld. Na een 'powernap' werd iedereen om 20.00 uur weer op de Heieindseweg verwacht voor een skottelbraai en het spel 'de jongens tegen de meisjes'. Werd er vals gespeeld? Natuurlijk! Werd er gelachen? Heel veel! Het was weer een prachtige 'heisessie'!

Afbeelding
Afbeelding