Afbeelding

Twee gildebroeders 60 jaar lid Beekse Schut

Cultuur Kunst en Cultuur

Beek en Donk - Zondag 25 september viert het Sint Antoniusgilde Beek het 60-jarig lidmaatschap van twee van haar leden. Harrie Vermeulen en Christ Verhoeven sloten zich beiden in 1956 aan.

Harry Vermeulen
Harry Vemeulen maakte voor het eerst kennis met het gilde toen zijn toen nog aanstaande zwager Piet de Groot, gildebroeder van het Sint Antoniusgilde, hem meenam naar het koningschieten met de Beekse kermis. De schutsboom stond toen nog bij café Engels aan de Gemertseweg.

Christ Verhoeven
Van Christ Verhoeven is wat minder bekend, maar zeker is dat hij in 1956, toen hij in militaire dienst was, de vendelvlag meenam naar de kazerne om daar te oefenen. Ook uit foto's blijkt dat hij toen al actief lid van het gilde was. Beide jubilarissen zijn actief geweest, Harrie Vermeulen was van 1958 tot 2010 oude deken/penningmeester. Ook gaf hij vele jaren als luitenant leiding aan het gilde. Van 1980 tot 1982 was hij koning. Christ Verhoeven heeft zich sedert 1978 vooral beziggehouden met het schieten, met name met het beheer van de wapens en het onderhoud van de schietaccommodatie 't Wipke. Ook was hij van 1994 tot 1997 en van 2000 tot 2003 koning.

In het zonnetje
De laatste tijd hebben beide jubilarissen het om gezondheidsredenen wat rustig aan moeten doen, maar het gilde kijkt met veel respect terug op wat ze in hun actieve jaren gepresteerd hebben. Daarom gaat het gilde hen op 25 september in het zonnetje zetten. Van 15 uur tot 16.30 uur biedt het de jubilarissen een receptie aan waarvoor iedereen uitgenodigd wordt. Eerder dit jaar werden in besloten kring drie andere jubilarissen gehuldigd voor hun 25-jarig lidmaatschap, namelijk Frans Panhuijzen, Joshy Gevers en Alexander Jonkers. Zij sluiten aan bij de andere jubilarissen. Tenslotte wordt tijdens de huldiging stilgestaan bij het aftreden van Huub van den Bergh als bestuurslid, na tientallen jaren zeer actief te zijn geweest voor de schut.