Bart, Max en David zijn druk bezig met de spellen
Bart, Max en David zijn druk bezig met de spellen

BC De Ganzeveer geniet tijdens sprookjeskamp

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Na lang verheugen en dagen aftellen was het tijd voor het kamp van badmintonclub De Ganzeveer. Een weekend vol met activiteiten, lekkernijen, verrassingen, maar vooral, plezier!

Het weekend begon voor de senioren al op vrijdagavond. De aftrap was een sprookjesachtig feest, wat plaatsvond op de kamplocatie in Mariahout. Hier werd iedereen welkom geheten door 'Rob de Gecrashte Fakir', die uitlegde waarom het weekend een sprookjesachtig tintje had gekregen. Veel leden hadden ook gehoor gegeven aan de oproep om in sprookjeskostuum naar het feest te komen. De avond had verder o.a. een quiz, een DJ en een hapje en een drankje. Hoewel het feest meer dan gezellig was, kozen een aantal leden er toch voor om op tijd hun bed op te zoeken, want er stond nog veel op het programma.

Op zaterdag werden alle leden namelijk om 8.00 uur al gewekt en werd er samen ontbeten. Daarna was het tijd om de jeugd er bij te halen. De activiteitencommissie – verantwoordelijk voor de organisatie van heel het kamp – stapte op de fiets terug naar Aarle-Rixtel, om daar bij MFC De Dreef de deelnemende jeugd op te halen. Ook hier vertelde De Gecrashte Fakir zijn verhaal en gingen de groepjes op weg.

De fietsroutes liepen echter niet rechtstreeks naar Mariahout. Onderweg was het namelijk eerst tijd voor een stukje maatschappelijke betrokkenheid van de club. Passend in het nieuwe subsidieprogramma van de gemeente Laarbeek, heeft de jeugd van Ganzeveer zijn beste beentje voor gezet, door maar liefst 10 beelden in Laarbeek een poetsbeurt te geven. Naast Aarle-Rixtel werd ook nog Beek en Donk en Lieshout aangedaan. Toen dit klusje geklaard was, werd dan toch de richting van Mariahout in geslagen om daar de senioren te gaan vergezellen op de kamplocatie.

Na de lunch barstte het programma pas echt los. Er was een zeskamp, een stormbaan, een voetbalwedstrijd, een volleybalspel, puzzels, te veel om op te noemen. Voor je het wist, was het al tijd voor de barbecue. Tijdens alle grote spellen, kon je per groep ballonnen verdienen. Deze ballonnen moest je vervolgens heel het kamp bij je houden. Het groepje wat aan het einde van het kamp de meeste ballonnen zou hebben, zou gekroond worden tot winnaar van het kamp.

Deze strijd ging na de barbecue verder met een quiz en vervolgens voor de jeugd en senioren allebei een ander nachtspel in het bos. Wat was dat even schrikken! Pikkedonker in het bos en dan loop je ineens tegen Repelsteeltje of De Kikkerprins aan, of je belandt ineens in Alice haar Wonderland. Toch trotseerde iedereen de spanning en toen de adrenaline weer een beetje gezakt was, was het tijd voor de dag afsluiting bij het kampvuur. Hier werd nog een afzakkertje genomen en vervolgens druppelde iedereen moe maar voldaan naar bed, nieuwsgierig naar wat de zondag nog voor hen in petto had.

Ook deze dag begon weer om 8.00 uur en uitslapen kon echt niet, daarvoor stond de muziek toch echt wel even te hard. Na een goed ontbijt ging de groepsstrijd weer door en werd er gestreden in het bos tijdens het Roodkapje tikspel. Meteen daarna waren er wedstrijden pylonen-stelen. Niet moeilijk qua regels, maar o zo vermoeiend. De ochtend leverde in ieder geval een hele nieuwe tussenstand in de ballonnen op.

Na de lunch zat iedereen er wel even doorheen, maar toch werd er nog een blik energie opengetrokken om te kunnen strijden in het laatste smokkelspel in het bos. Tot de laatste secondes was het spannend, maar het bos verlatend hadden de meesten het wel in de gaten; 'De Groenen' waren de verdiende winnaars van het kamp!

Na de prijsuitreiking en de afsluiting door de Gecrashte Fakir was het jammer genoeg al weer tijd om naar huis te gaan. De senioren namen afscheid van de rest, want de jeugd moest natuurlijk nog wel een stukje fietsen. Als beloning sloten zij de dag dan ook af met een heerlijk ijsje, waarna ze bij De Dreef weer opgehaald konden worden door hun ouders.

De term 'moe maar voldaan' was zelden meer op zijn plaats. Menig deelnemer lag dan ook vroeg in het mandje, maar iedereen kon terugkijken op een super geslaagd kamp. Via deze weg wil het bestuur van De Ganzeveer nogmaals de activiteitencommissie bedanken voor het organiseren van dit topweekend!

Maartje en Iris
Becky