Afbeelding

Teerdag Onze Lieve Vrouwe Gilde Aarle-Rixtel

Algemeen Kunst en Cultuur

Aarle-Rixtel – Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse Teerdag gehouden.

De dag werd begonnen met een eucharistieviering in de kapel met als extra gasten de burgemeester met zijn vrouw en de wethouder. Na afloop van de viering werd de eed van trouw gebracht aan het wereldlijk - en kerkelijk gezag door de vaandrig. Tijdens deze teerdag stonden 2 jubilarissen in het zonnetje, te weten: Joop Kester (50 jaar lid) en Rik van de Ven (25 jaar lid).

Na terugkomst op het Jan van Doorenpaviljoen werden, na een kopje koffie en een stukje vlaai, de jubilarissen toegesproken door hoofdman Jos van den Heuvel. Ze werden voor hun verdiensten onderscheiden met de bijbehorende speldjes en na een relaxed uurtje werd begonnen met een heerlijke barbecue, verzorgd door de plaatselijke slager.

Om kwart voor zeven kwamen de eerste gasten voor de receptie en werd Joop Kester nog eens extra onderscheiden met een kringonderscheiding voor zijn 50- jarig jubileum, en ook Rik van de Ven werd nog eens lovend toegesproken door kringvoorzitter Henk de Hair, waarna de receptie officieel kon beginnen. De receptie werd zeer drukbezocht en vele gasten bleven na afloop dan ook nog lang nagenieten op het paviljoen.