Afbeelding

3x Brabants kampioen voor jeugd Sint Margarethagilde

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - Het federatietoernooi vond zondag 18 september plaats bij het Heilig Bloedsgilde te Boxmeer. Hiervoor hadden zich 9 jeugdleden en 2 volwassen gildebroeders opgegeven.

Het was alweer een tijdje geleden dat de tamboers en vendeliers aan wedstrijden hadden mee gedaan. De gildedag in Vlierden is tot 2 keer toe afgelast, en die wedstrijden gaan dit jaar niet meer door. Al die tijd werd er toch flink geoefend met het trommen en vendelen, en de tijd was er voor om dit te laten zien op een toernooi.

Teun Gijsbers haalde voor de 2e maal op rij een eerste prijs met het individueel trommen, en mag zich Brabants kampioen noemen. Pieter Smulders haalde met het vendelen een eerste prijs in de leeftijd 13 tot 15 jaar, en mag zich ook Brabants kampioen noemen. Met het groepsvendelen haalde de volgende jeugd ook een eerste prijs: Pieter Smulders – Tim Van Stiphout- Niels Van Stiphout – en Dirk Gijsbers, en ook zij mogen zich Brabants kampioen noemen.

Ed Vincent haalde in de ereklasse met het individueel trommen een verdienstelijke 2e prijs, en mag zich reserve kampioen noemen. De andere jeugdleden presteerden ook goed, maar het kan niet altijd prijs zijn, en mee doen is ook belangrijk en voor de toekomst gaat dit zeker nog lukken.

Ook gaan er felicitaties uit naar Ed Vincent de trominstructeur en Gerard Leenders de vendelinstructeur.

Afbeelding