Afbeelding

Welpen Scouting Lieshout – Mariahout houden opruimaktie!

Algemeen Jongeren

Lieshout/Mariahout – De welpen van Scouting Lieshout – Mariahout hebben vrijdag 23 september een tocht gehouden met als doel zoveel mogelijk zwerfvuil van de straten in Lieshout op te ruimen.

De opkomst van afgelopen vrijdag werd gestart op het parkeerterrein van sporthal De Klumper. Nadat de welpen zich hier hadden verzameld werd de opkomst geopend en kregen zij hun opdracht van deze avond. De welpengroep, verdeeld in vier nesten met ieder hun eigen leider, kreeg een aantal emmers, wat vuilniszakken en een aantal grijpstokken mee. Als laatste kreeg iedere groep een kaart van Lieshout, waarop de route was uitgezet die iedere groep moest volgen. De vier routes liepen slingerend door Lieshout, en gezamenlijk besloegen de routes zo bijna de gehele kern. Vol enthousiasme begonnen de verschillende groepen aan hun route. Het was erg leuk om te zien hoe de welpen zeer fanatiek alle blikjes, lege sigarettenpakjes en ander afval zochten om deze vervolgens te verzamelen in de meegebrachte emmers en vuilniszakken. Tijdens de tocht werden de kinderen ook aangemoedigd door de verschillende voorbijgangers die hun blijk van waardering voor deze opruimactie ook duidelijk lieten merken.    

Uiteindelijk eindigde elke route bij de blokhut aan de Herendijk, waar de kinderen het laatste half uurtje van de opkomst vrij konden spelen en alvast een blik konden werpen op het bouwwerk dat daar door de scouts en explorers wordt gepionierd als voorbereiding op het overvliegen komende vrijdag 30 september. Met de 'buit', van vier grote vuilniszakken verzameld afval, hebben de welpen van Scouting Lieshout-Mariahout hun steentje bij kunnen dragen aan het groene imago van de gemeente, waarna de geslaagde opkomst werd afgesloten.   

Vrijdag 30 september van 18.30 tot 20.30 uur vindt de officiële opening van het scoutingseizoen 2016 – 2017 plaats met het overvliegen en het overhandigen van de scoutingkleding aan de nieuwe leden en de leden die overvliegen. Voor deze speciale opkomst is iedereen van harte uitgenodigd bij de blokhut van scouting Lieshout – Mariahout aan de Herendijk 7 in Lieshout.