Afbeelding

De Ouwe Hap in Archipel Berkenstaete

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - Muziekvereniging De Ouwe Hap uit Aarle-Rixtel was woensdagavond 12 oktober uitgenodigd om in het Woonzorgcomplex Archipel Berkenstaete in Son een muziekavond te verzorgen. Dit optreden vond plaats in De Plaetse, de centrale ontmoetingsruimte: een bijzonder plein, uniek in zijn soort, als het ware gelegen aan de voet van en omringd door de appartementen.

Onder grote belangstelling van vele bewoners zowel in De Plaetse als op de omringende galerijen was het voor De Ouwe Hap een bijzondere ervaring om hier te spelen. Met als openingsnummers Tee Dee en de Arosa mars zat de stemming er meteen al goed in. Op de klanken van Mitternacht im Zell werd dan ook flink meegedeind. De Ouwe Hap stond borg voor een mooi en gevarieerd optreden waarbij de vertolking van onder meer Het Dorp en Brabant op een grandioos applaus van de toehoorders kon rekenen. Met het nummer Thank you for the Music besloten zij hun optreden als een dankjewel voor de uitnodiging om te mogen optreden in deze geweldige ambiance.

Nieuwe klederdracht
De Ouwe Hap, een muziekvereniging uit Aarle-Rixtel, is inmiddels zo'n 43 jaren jong. Opgericht in 1973 door een groep enthousiaste 'ouderen' die graag samen muziek wilden gaan maken. Na enige tijd in de 'muziek schoolbanken' te hebben doorgebracht was De Ouwe Hap geboren. Toen er een serenade gebracht moest worden bij de 125-jarige Harmonie werd gekozen voor passende kleding in de stijl van Brabantse Klederdracht. Onlangs is besloten om deze klederdracht te verwisselen voor een uniformiteit anno 2016.

Muzikanten gezocht
In de loop van de jaren zijn er muzikanten weggevallen, desondanks is De Ouwe Hap, sinds 2010 onder de leiding van Piet Diender, nog altijd een gezellige muzikaal bevlogen club met een diversiteit aan blaasmuziek, en zeker niet alleen voor ouderen. Toch is er behoefte om het aantal muzikanten wat uit te breiden. Belangstellenden die graag met hen muziek willen maken kunnen contact opnemen via deouwehap@gmail.com of tel. 06-22286613.

Ook zijn belangstellenden welkom om eens te komen luisteren op hun wekelijkse repetitie op de woensdagavond vanaf 20.30 uur bij Café Zaal 'Bij van Dijk', Dorpsstraat 18 Aarle-Rixtel.