KBO Beek en Donk op excursie bij gemeentewerf

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Het beeld van wat gemeentewerkers allemaal doen of liever, juist niet doen, is vaak gesprekstof aan de bar of op een feestje. Maar dat het wel iets genuanceerder ligt bewees 'buitendienstcoördinator' van de gemeente Gerrit van den Hanenberg.

Dinsdag 11 oktober werd KBO Beek en Donk zeer gastvrij door Gerrit ontvangen. Op een duidelijke manier met voorbeelden uit de praktijk gaf Gerrit tekst en uitleg over wat de buitendienst allemaal doet. Bijvoorbeeld de toepassing van drukriolerings gemaaltjes in de buitenwijken, het inspelen op een mogelijke opwarming van de aarde door de gemeente die overstortkolken en opvangreservoirs heeft aangelegd waar de buitendienst het beheer over voert of het beheer over alle bomen in Laarbeek die elk een eigen identiteit hebben en in de computer geregistreerd zijn. Ook wat je moet doen om een bijvoorbeeld een storing in de straatverlichting te melden en wat te doen als er een gat in de bestrating valt of wanneer stoeptegels ongelijk liggen en een gevaar vormen om over te struikelen. Hoe alles een heel jaar vooruit gepland wordt en welke ondersteuning de gemeentelijke buitendienst verzorgt bij evenementen, zoals beschikbaar stellen van elektriciteitskasten, dranghekken en vlaggenmasten. Ook op het gebied van gladheidsbestrijding werd duidelijk uitgelegd wat hiervoor komt kijken en hoe dit in zijn werk gaat. Gerrit stond even stil bij het onderhoud aan de plantsoenen, wat in tegenstelling tot wat vele mensen denken niet door de gemeente zelf gebeurt, maar in opdracht van de gemeente, die hiervoor een aannemer inhuurt en dat deze een groot gedeelte van het personeel inzet met een zorg indicatie.

Het was allemaal erg interessant en Gerrit wist het op een duidelijke en prettige manier te verwoorden, kortom een bijzonder geslaagde middag. Zij die er niet bij waren hebben echt iets gemist. Voor de andere KBO afdelingen in Laarbeek zeker ook een aanrader om het voorbeeld van Beek en Donk te volgen en ook eens op excursie te gaan bij de gemeentewerf. De KBO dankt de gemeente en zeker Gerrit van den Hanenberg voor die fijne en gastvrije ontvangst en misschien tot een volgende keer.